Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Nisan 2022 12:51 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 16:00

Bakan Varank açıkladı: Uzaya gönderilecek ilk Türk yolcuların seçimi başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane 2022 Ödül Töreni'nde açıklama yaptı. Türkiye'nin uzaya göndermeyi planladığı Türk vatandaşlarının seçimi için duyuru yapılacağını söyledi.

Bakan Varank açıkladı: Uzaya gönderilecek ilk Türk yolcuların seçimi başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşmasında, "Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'ye 'Türk modern tıbbının ruhu' dersek herhalde yanlış olmaz. İbn-i Sinalardan, İbn Rüşdlerden gelen tıp mirasımız Mektebi Tıbbiye-i Şahane ile kurumsallaştı. Bu nadide okul, kuruluşundan itibaren birikimiyle Türk tıp tarihinin öncüsü oldu. Yetiştirdiği hekimler, cerrahlar ve eczacılar sayesinde Anadolu’daki nice sağlık kurumunun temelleri atıldı." diyerek eğitim kurumunun tarihi önemine dikkat çekti.

https://twitter.com/varank/status/1514959552474750996

Açıklamasının devamında Varank, "Bu güzide kurum bugün Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden birine de ev sahipliği yapıyor. 11 bilim insanı ve araştırmacımız alanlarında yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Akademik Ödülleri'ne layık görüldü." dedi. 

Gençlere 'her daim bilime yönelin ve bilginin peşinden koşun' diyerek tavsiye veren Bakan Mustafa Varank, iktidara geldiklerinde Türkiye'de kağıt üzerinde 5 teknopark olduğunu ancak 20 yıllık dönemde teknoparkların sayısını 90'ın üzerine çıkardıklarını vurguladı.

'YENİ AZİZ SANCARLAR SİZLERİN ARASINDAN ÇIKACAK'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kendinize güvenerek çalışırsanız, inanıyorum ki, yeni Aziz Sancarlar, Özlem Türeciler, Uğur Şahinler sizlerin arasından çıkacak. Sizin gibi gençlerin varlığı geleceğin aydınlık Türkiye'sinin en büyük teminatıdır. Bu yolda Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ödüle layık görülen bilim insanlarımızı, akademisyenlerimizi, medya temsilcilerimizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum."

UZAYA GÖNDERİLECEK KİŞİLER SEÇİLECEK

Uzay ve havacılık tıbbı çalışmalarının önemli olduğuna işaret eden Mustafa Varank, yakın zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceği kişilerin seçilmesi için duyuru yayınlanacağını açıkladı. Bakan Varank, bu konuya ilişkin, "Uzaya gidecek insanların özel şartları olması gerekiyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kurduğu merkez de çok işimize yarayacak. Uzaya gidecek insanların özel şartları olması gerekiyor. Bu merkezin yakın zamanda ilk kullanıcılarından bir tanesi Bakanlığımız olacak. Uzaya gidecek Türk vatandaşını orada testlerden geçireceğiz." şeklinde konuştu. 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...