Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2022 10:12 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 10:15

NASA, Artemis 1 görevi için SLS roketine yakıtı koydu: Ay'a fırlatılmak üzere

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, 50 yıl sonra ilk kez Artemis 1 görevini icra emek için geri sayıma geçti. SLS roketi dolduruldu ve roket fırlatılmaya hazır hale getirildi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space
NASA, Artemis 1 görevi için SLS roketine yakıtı koydu: Ay'a fırlatılmak üzere
nasa

50 yıl sonra yeniden Ay görevine dönüş yapan NASA, dev roketi SLS'yi fırlatmak için tüm hazırlıklarını yaptı. Dünyanın gözü roketin fırlatma anına çevrilirken, roket için yakıtın koyulduğu da bildirildi. Artemis 1 misyonu kapsamında uzaya fırlatılacak Space LaunchSystem (SLS), 1 saatlik gecikmeden sonra yakıt doldurularak göreve hazır hale getirildi.

Space'in aktardığına göre yakıt dolumu gerçekleşen SLS (uzay fırlatma sistemi), NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Pad 39B'den 08:33 EDT (1233 GMT) için ayarlandı.

ARTEMIS 1 GÖREVİ İÇİN SON SAATLER

 NASA sözcüsü Derrol Nail, canlı yayın sırasında; "Gece yarısındaki hava gecikmesi ekibe yaklaşık bir saate mal oldu, ancak o saat telafi edilecek" ifadelerini kullandı. 

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Carnaval’da yer alan Kennedy Uzay Merkezi’nde yeni nesil Artemis 1 isimli mega roketini, Ay görevi için fırlatmak üzere hazırlıklarını tamamladı. 39-B pistinde fırlatmaya hazır bekleyen Artemis 1 roketinin, Ay’ın çevresinde insansız uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kaynak: Space
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...