Tgrt Haber
07 Ocak 2022 10:21

NASA, Amazon'un sesli asistanını Ay'a gönderecek

ABD’li teknoloji devi Amazon, Alexa sesli asistanını uzaya göndermeyi planlıyor. F-35 üreticisi Lockheed Martin ile birlikte çalışan şirket, sesli asistanı NASA'nın Artemis I isimli Ay keşif görevinde test edecek.

NASA, Amazon'un sesli asistanını Ay'a gönderecek
teknoloji,nasa,artemis programı,ay keşif görevi,nasa ay keşfi,nasa artemis,alexa,amazon

NASA, 2024 yılında Artemis programı kapsamında Ay'a bir kadın ve bir erkek astronot göndermeyi hedefliyor. Bu görev aynı zamanda NASA'nın yeni Uzay Fırlatma Sistemi roketi ve Orion uzay aracı da dahil olmak üzere derin uzay keşif sistemlerinin testi olacak. 

Artemis programı kapsamında 12 Mart 2022 günü ABD uzay ajansı, Artemis I isimli insansız Ay keşif görevini başlatmayı planlıyor. Alexa ise NASA'nın Artemis I misyonunda test edilecek birkaç teknolojiden yalnızca biri. 

ALEXA, SORULARI YANITLAYACAK

Uzaktan kontrol edilecek Alexa, uzay aracının gerçek zamanlı telemetri verilerine erişerek, “Alexa, Orion ne kadar hızlı seyahat ediyor?” gibi soruları cevaplamaya çalışacak. Böylece sesli asistan, görev esnasında soruları cevaplayacak. Ayrıca sesli asistan, uzay aracının cihazlarını da kontrol etmeye çalışacak. Kabin içi aydınlatma ve sıcaklığa yönelik soruları da yanıtlayacak. 

NASA, Amazon'un sesli asistanını Ay'a gönderecek

Amazon mühendisleri, sesli asistanı Callisto teknolojisine entegre etmek için Lockheed Martin ile birlikte çalışıyor. Peki, Alexa’nın ne gibi bir katkısı olması bekleniyor? Amazon, Ay'dan Dünya'ya ve yeniden Ay’a bilgi göndermedeki gecikmeyi azaltmak için Alexa'nın yapay zekasını Orion'daki yerel işleme ile birleştiriyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...