Tgrt Haber
09 Temmuz 2022 13:34 - Güncelleme : 09 Temmuz 2022 13:37

NASA 'yanlış biliyormuşuz' dedi: Asteroit Bennu aslında çok başka çıktı

Bilim insanları, ‘Bennu’ ismi verilen asteroidin yüzeyi hakkında yeni bilgiler paylaştı. Araştırmacılar, Bennu’nun ‘plastik toplardan oluşan bir çukura adım atmak’ gibi bir yüzeye sahip olduğunu söyledi.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Independent News
NASA 'yanlış biliyormuşuz' dedi: Asteroit Bennu aslında çok başka çıktı
asteroid bennu,göktaşı,,teknoloji

NASA, Ekim 2020'de OSIRIS-REx uzay aracının Bennu isimli göktaşına ulaştığında toplanan asteroid örneğini inceledi. Araştırma ekibi, Bennu'nun dışının gevşekçe tutturulmuş birbirine hafifçe bağlı parçacıklardan oluştuğunu keşfetti.

BENNU'NUN YÜZEYİ ÇOK DAHA GEVŞEK

Southwest Araştırma Enstitüsünden OSIRIS-REx bilim ekibi üyesi Kevin Walsh, "Bennu tamamen dolu olsaydı, bu neredeyse katı kaya anlamına gelirdi ancak yüzeyde çok fazla boşluk bulduk" dedi. OSIRIS-REx'in baş araştırmacısı Dante Lauretta ise, "Asteroidin yüzeyiyle ilgili beklentilerimiz tamamen yanlıştı" şeklinde konuştu.

Bennu'nun yüzeyindeki çakıl taşlarının bolluğu ve uzay aracının iniş yaptığı göktaşının yüzeyinde 8 metre genişliğinde bir krater bırakması bilim insanlarını şaşırttı.

NASA, asteroid üzerinde nasıl bir etki bıraktıklarını görmek ve yeni fotoğraflar çekmek üzere uzay aracını Bennu’nun ‘Nightingale’ olarak adlandırılan numune alanına yeniden gönderdi. Görüntüleri analiz eden bilim insanları, OSIRIS-REx'in asteroide sadece dokunmasının bile, bir kişinin French press kahve aracının pistonunu sıkarken hissettiği dirençle aynı olduğunu buldu.  

Kaynak: Independent News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...