Tgrt Haber
14 Ocak 2022 10:55

NASA, astronotların tükendiğini açıkladı

NASA tarafından yapılan bir açıklamaya göre, astronot sayısı 1970’lerden bu yana en düşük seviyede. ABD uzay ajansı, bu durumu “endişe verici” olarak tanımladı.

NASA, astronotların tükendiğini açıkladı
nasa,astronot,uzay ajansı,uzay,astronot sayısı

NASA Genel Araştırma Ofisi’nin yayınladığı rapora göre, önümüzdeki yıllarda insanlı uzay uçuşu hedeflerini karşılamak için daha fazla astronota ihtiyaç duyacak. Çünkü şu anda sadece 44 astronot var ve 2000 yılındaki 150 astronotla kıyaslandığında çok az. 

Astronot sayısının azalmasından dolayı ajans, önümüzdeki yıllarda insanlı Ay uçuşları gibi iddialı projelerini nasıl gerçekleştireceği konusunda endişe duyuyor. Raporda belirtildiği gibi, astronotlar birbirinin yerine kullanılamadığı için potansiyel eksiklik daha da karmaşık bir hal alıyor. 

NASA ARTEMIS UÇUŞU DA TEHLİKEDE 

Şu anda NASA, astronotları yalnızca SpaceX'in Crew Dragon kapsülleri ve Rusya'nın Soyuz araçlarıyla Uluslararası Uzay İstasyonuna uçuruyor. Ancak Artemis Ay programıyla NASA, 2024 yılında kendi araçlarıyla astronotları Ay’a göndermeyi planlıyor. 

NASA, astronotların tükendiğini açıkladı

Bir NASA astronotunun birincil görevi Dünya dışına uçmak olsa da, görev kontrolünden yeni astronotların eğitimine ve bilimsel çalışmalara kadar pek çok iş bölümü yapılıyor. Bu arada rapora göre, astronot sayısındaki bu keskin düşüşün nedeni emekliye ayrılan astronotların artmasından kaynaklanıyor. Zira yılda yaklaşık 10 astronot görevini bırakıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...