Tgrt Haber
26 Nisan 2022 13:46 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 14:02

NASA, Ay'a gidecek astronotlar için çanta tasarladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından gelecekte Ay’a gidecek olan astronotların görevlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için yenilikçi bir sırt çantası tasarladı. Hata payının çok düşük olacağı ve hassas ölçülerin yapılacağı çanta ile 3D haritalar oluşturulabilecek.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Independent Türkçe
NASA, Ay'a gidecek astronotlar için çanta tasarladı

Astronotların Ay üzerinde harita çıkarmasını ve yeni keşiflerin Dünya’daki görev kontrol merkezine hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlayacak cihaza, "Kinematik Navigasyon ve Haritacılık Sırt Çantası" adı verildi.

Çantaya yerleştirilen LIDAR sistemi ile de nesnelerin uzaklığı algılanacak. Uzay ajansı sırt çantasını geliştirmek için teknoloji firmaları Torch Technologies ve Aeva’yla ortaklık kurdu. Prototipin yeni deneylerle daha da geliştirileceği ifade edildi.

HATA PAYI ÇOK DÜŞÜK

Hata payının çok düşük olacağı hassas ölçülerin yapılacağı çantayı anlatan NASA'dan gezegen bilimcisi Michael Zanetti, çantayı, “Ultra yüksek çözünürlüklü 3D haritalar oluşturabilen ve onlara zengin bir bilimsel bağlam verebilen bir ölçme aracı" ifadeleriyle tanımladı.

ASTRONOTLARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK

Ay’da GPS kullanılamayan bir ortamda bu çanta sayesinde astronotların güvenliğinin sağlanacağını belirten Zanetti, “Uzak yer hedeflerle aradaki mesafeleri belirleyecek ve astronotların gerçek zamanlı olarak ne kadar yol geldiklerini ve hedefe ne kadar yol kaldığını gösterecek” dedi.

Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...