Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2022 14:28 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 14:33

NASA’nın Ay’ı inceleyecek yeni uydusu, yolculuğa başladı

NASA, uzayda incelemelerine devam ederken yeni uydularını da göndermeye devam ediyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, 4 aylık görev için CAPSTONE uydusunu da uzaya gönderdi.

NASA’nın Ay’ı inceleyecek yeni uydusu, yolculuğa başladı
uzay,

Dünya dışı yaşam için havacılık ve uzay şirketleri yoğun mesai harcıyor. Elon Musk’ın halihazırda SpaceX şirketi bu alanda önemli rol oynarken, NASA’da bir süredir yeni planları için hazırlık yapıyordu.

Son olarak Ay’ı incelemek üzere uzaya yeni bir uydu fırlatacağını duyuran NASA, söz verdiği gibi proje kapsamında ilk adımı attı.

CAPSTONE YÖRÜNGEYE FIRLATILDI

NASA'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Rocket Lab Photon uydu platformunun taşıdığı, mikrodalga fırın büyüklüğündeki uzay aracı CAPSTONE, Dünya alçak yörüngesini aştı.

NASA’nın Ay’ı inceleyecek yeni uydusu, yolculuğa başladı

Ortalama 25 kilogram olduğu belirtilen CAPSTONE, Ay'a yolculuğuna başlarken geri kalan mesafeyi uydunun kendi itiş gücü ve Güneş'in çekim gücüyle alacak. "CubeSat" kategorisindeki uydunun, toplayacağı verileri NASA'ya göndererek insanlığın yeniden Ay'a inişi için gerekli ön bilgileri sağlaması bekleniyor.

13 KASIM’DA VARMASI PLANLANIYOR

NASA tarafından Ay görevini icra etmek üzere gönderilen CAPSTONE'un, tahminen 13 Kasım'da Ay'a varması planlanıyor ve veri toplamak için en az 6 ay boyunca Ay'ın yörüngesinde kalması öngörülüyor. Bilmeyenler için roket, 28 Haziran'da Yeni Zelanda'nın Mahia Yarımadası'ndaki Roket Laboratuvarı Fırlatma Kompleksi 1'den fırlatılmıştı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...