Tgrt Haber
07 Temmuz 2022 10:50 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 10:57

NASA, bağlantısı kesilen CAPSTONE uydusu ile yeniden temasasa geçti

Geçtiğimiz hafta Ay'ı incelemek üzere yörüngüye fırlatılan CAPSTONE'un, NASA ile bağlantısı bir süre kesintiye uğramıştı. Ancak son gelişmeye göre uydu ile yeniden bağlantı kurulmaya başlandı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Digitaltrends
NASA, bağlantısı kesilen CAPSTONE uydusu ile yeniden temasasa geçti
nasa,bilim,teknoloji

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'ı incelemek üzere yeni bir projeye başlangıç yaptı. CAPSTONE isimli uydu geçtiğimiz hafta yörüngeye fırlatılırken NASA, ay yörüngesine ilerleyen uydu ile bağlantıyı kaybettiğini duyurdu. Birkaç gün aradan sonra nihayet yeniden sinyal alındığı bildirildi.

CAPSTONE'u inşa eden Colorado merkezli Advanced Space, sorunu çözdü ve NASA'nın yörüngeye fırlattığı uydu ile yeniden bağlantı kurulduğunu söyledi.

CAPSTONE İLE YENİDEN BAĞLANTI KURULDU

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Advanced Space, '' Sinyal, uzay aracının erini doğruladı'' diyerek durumu bildirirken, ''İlk göstergeler, uzay aracı sistemlerinin düzgün ve sağlıklı çalıştığını gösteriyor'' sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

NASA, bağlantısı kesilen CAPSTONE uydusu ile yeniden temasasa geçti

Ancak olası risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. CAPSTONE geliştiricileri her ne kadar uydularına çok güven duysa da, olumsuz durumlarla karşılaşılabileceğini de vurguladı. 

CAPSTONE uydusu, 28 Haziran'da Yeni Zelanda uzay uçuş şirketi Rocket Lab tarafından fırlatıldı. NASA'nın Ay kapsamında keşfe gönderdiği uydu, uzun vadeli mürettabat misyonuna destek sağlayacak Gateway için ay yörüngesini test edecek. 

AY'A İLK YOLCULUK YAKIN ZAMANDA GERÇEKLEŞEBİLİR

Uzay odaklı şirketler Dünya dışında yaşam belirtileri ararken, Ay'a ilk insanlı yolculuğun 2025'te gerçekleşebileceği öne sürüldü. Bunun gerçekleşmesiyle birlikte, astronotların uzun süre boyunca yaşayıp çalışabileceği üsler inşa edilmesi hedefleniyor. Yeni üslerin kurulmasıyla Ay ile Dünya arasındaki bağlantıda da önemli bir aşama kaydedilmiş olacak. 

 

Kaynak: Digitaltrends
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...