Tgrt Haber
23 Ekim 2021 22:38

NASA duyurdu: Ay’a insansız uçuş Şubat 2022’de yapılacak

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), “Artemis” uzay keşif görevi kapsamında Ay’a insansız uçuş görevi gerçekleştireceğini açıkladı. Şubat 2022’de yapılması planlanan görevin daha karmaşık yürütüleceğini belirtildi.

NASA duyurdu: Ay’a insansız uçuş Şubat 2022’de yapılacak
NASA,ABD,Ay,Uzay

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından yapılan açıklamada, “Artemis” uzay keşif görevi kapsamında Şubat 2022’de Ay’a insanız uçuş gerçekleştirmeyi planlandığı belirtildi.  Yapılan açıklamada, 98 metrelik Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin bütün uçuş testlerinde son aşamaya gelindiği ve Orion uzay aracına entegre edildiği belirtildi.

GÖREVLER GELECEĞE IŞIK TUTACAK

NASA, Artemis görevlerinin gelecekte mürettebatlı uçuş testlerinin önünün açacağı belirterek, Astronotların daha karmaşık görevler yürüteceği ifade edildi. Şubat ayına kadar ara yüz doğrulama ve iletişim sistemleri de dahil olmak üzere bir dizi test gerçekleştireceğini duyuran NASA, testlerin başarılı olmasının ardından lansman için belirli bir tarih ayarlanacağını aktardı.

NASA’nın Yer Keşif Sistemleri programının yöneticisi Mike Bolger, "Bu dönüm noktasının ne anlama geldiğini kelimelerle ifade etmek zor" dedi. Bolger, entegre testlerinin devam etmesine rağmen ekibinin Artemis 1'in lansmanı için şu ana kadar muazzam bir özveri gösterdiğini de sözlerine ekledi.

2024'E KADAR AY'A İNSANLI UÇUŞ PLANLANIYOR

NASA’nın Artemis uzay görevi kapsamında, 2024'e kadar Ay'a insanlı uzay uçuşlarının gerçekleşmesi planlanıyor. Öte yandan, NASA, Ay'a insan gönderme programına Apollo 11 görevi ile başlamıştı. Astronot Neil Armstrong, Apollo 11 uzay görevi ile 1969 yılında aya ilk ayak basan insan olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...