Tgrt Haber
05 Şubat 2022 15:02

NASA ve SpaceX araştırmaya başladı: Uzay aracının paraşütü açılmıyor

SpaceX ve NASA, son iki Crew Dragon uçuşunda meydana gelen bir paraşüt sorununu araştırıyor. Ekipler, şu anlık paraşütlerin geç açılmasının önemli bir sorun olmadığını açıkladı.

SpaceX'in Dragon kapsülündeki paraşütün geç açılma sorunu NASA'yı harekete geçirdi.
SpaceX'in Dragon kapsülündeki paraşütün geç açılma sorunu NASA'yı harekete geçirdi.

NASA ve SpaceX, yeni bir açıklama yaparak, dört ana paraşütten birinin geçtiğimiz Kasım ayında dört astronotun Dünya'ya dönüşü sırasında yavaş şiştiğini söyledi. Aynı olay geçtiğimiz hafta bir Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonundan bilim deneylerini geri getirirken de oldu.

Hem geçtiğimiz hafta hem de Kasım 2021’de gerçekleşen olaylarda, paraşüt yavaş da olsa açıldı ve bir dakikalık gecikmeye rağmen kapsül Florida’ya indi.

NASA VE SPACEX, YENİ GÖREVLERE YETİŞMEYE ÇALIŞIYOR

SpaceX ve NASA yetkilileri, bir iki ay içinde başka bir ekip göndermeden önce paraşüt sorununu araştıracaklarını belirtti. NASA'nın ticari ekip programının yöneticisi Steve Stich, kritik sorunu dikkatlice incelediklerini ve fotoğraflara bakarak ipucu aradıklarını söyledi.

NASA ve SpaceX araştırmaya başladı: Uzay aracının paraşütü açılmıyor

Eski bir NASA yetkilisi ve SpaceX'te çalışan William Gerstenmaier, "Hiçbir şeyi hafife almıyoruz" dedi. Bununla birlikte, yetkililer gecikmeli paraşütlerin geliştirme sırasında ve önceki kargo görevlerinde de meydana geldiğini ve çok kanallı tasarımın doğal bir özelliği olabileceğini söyledi.

Dört büyük paraşütten birinin yavaş açılmasına rağmen, kapsüllerin hala güvenli bir hızda indiğini açıkladılar. Gerstenmaier, iniş verilerinin normale yakın olduğunu söyledi. Yetkililere göre, Florida kıyılarında güvenli bir iniş için dört paraşütten sadece üçüne ihtiyaç var.

Bu arada, benzer paraşütler Boeing'in Starliner mürettebat kapsülü ve NASA'nın Orion Ay kapsülünde de kullanılıyor. NASA'nın soruşturması ise devam ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...