Tgrt Haber
06 Haziran 2021 19:26

NASA ve SpaceX uzaya mürekkep balığı gönderdi

NASA VE SpaceX’in birlikte yürüttüğü projede, 128 mürekkep balığı, binlerce su ayısı, güneş paneli, avokado, soğan ve limon 3 tonluk bir kargo ile Uluslararası Uzay israsyonu’na gönderildi.

NASA ve SpaceX uzaya mürekkep balığı gönderdi
NASA,Mürekkep balığı,SpaceX,Uluslararası Uzay İstasyonu

Amerikan Uzay ve Havacılık İdaresi (NASA) ve Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX ortaklığında, Uluslararası Uzay İstasyonu’na 128 mürekkep balığı, binlerce su ayısı, güneş paneli, avokado, soğan ve limondan oluşan 3 tonluk bir kargo gönderildi. 

Amerikan Uzay ve Havacılık İdaresi(NASA) ve SpaceX ortaklığındaki sevkiyat Falcon 9 roketi ile fırlatıldı. Gönderilen kargoda bulunan mürekkep balıklarını insana benzer bir bağışıklık sistemine sahip olduğu belirtilerek, uzay yaşamının insan vücudundaki etkilerini anlayarak çözüm üretilebileceği belirtildi.

İKİ UZAY YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRECEK

Bununla birlikte, kargonun yer aldığı Dragon kapsülü, uzay istasyonunun eskiyen elektrik şebekesini desteklemek için tasarlanmış üç yüksek teknoloji güneş paneli setinden ilkini taşıyor. Astronotlar, 20 yıldır ISS’de sürekli çalışan güneş panellerinin yanına iki açılır panelin daha kurulmasına yardımcı olmak için bu ayın sonlarında iki uzay yürüyüşü gerçekleştirecek.

NASA’nın uzay istasyonu program yöneticisi Joel Montalban, artan sayıda bilet satın alan ziyaretçiyi ISS’de karşılamak için daha fazla güce ihtiyaç duyulacağını söyledi. Örneğin, aktör Tom Cruise, uzayda çekim yapmak için ISS'yi ziyaret etme planlarını açıklayan birkaç yüksek profilli figür arasında yer alıyor.

SPACEX ve NASA 22’NCİ GÖREVDE

Öte yandan, bu SpaceX'in NASA için 22. Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) tedarik görevi. Nisan ayında şirket, altı aylık bir görev için ISS'ye dört astronottan oluşan bir ekip teslim etti. Uzay ajansı, mekiklerin on yıl önce emekli olmasının ardından kargo ve astronotları taşımak için özel şirketlere başvurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...