Tgrt Haber
03 Kasım 2021 13:19

NASA’dan astronotlara tuvalet yasağı geldi

NASA’dan astronotlara tuvalet yasağı geldi. NASA, astronotlardan tuvaleti kullanmaması ve özel iç çamaşırlarına güvenmelerini istedi.

NASA’dan astronotlara tuvalet yasağı geldi
NASA,astronot,tuvalet

SpaceX'in uzay aracıyla Dünya'ya dönecek astronotlara tuvalet yasağı geldi. NASA iç çamaşırınıza güvenin dedi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çalışma yapan 4 astronot bu ay evine dönecek. Elon Musk'ın deneyimsiz 4 kişiyi üç gün uzaya gönderdiği sivil görevinde çıkan tuvalet sıkıntısı, bu ekibe de yansıdı.

SpaceX'in uzay aracıyla Dünya'ya dönmesi planlanan astronotlardan tuvaleti kullanmaması ve özel iç çamaşırlarına güvenmeleri istendi.

SpaceX, geçen ay farklı bir Crew Dragon kapsülünü incelerken uzay aracının tuvaletiyle ilgili bir sorun keşfetti.

Şirket, idrarı bir depolama tankına boşaltmak için kullanılan bir tüpün çözüldüğünü ve kapsülün tabanının altında gizli bir sızıntıya neden olduğunu buldu.

Ancak, bu sorun şirketin üç uzay aracını da etkiledi. Hatta duvarlara idrar sızdığını gördüler.

Astronotların kullanabileceği kendi tuvaletleri bulunuyor. Ancak, kapsüllerine geri döndüklerinde ve dönüş yolculuğuna başladıklarında özel bir iç çamaşırı giyecekler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...