Tgrt Haber
08 Haziran 2022 23:29 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 23:38

NASA'nın planları alt üst oldu: Ingenuity helikopterinin başı dertte

NASA'nın Ingenuity helikopteri büyük bir sorunla karşı karşıya. Ingenuity'nin navigasyon sisteminin önemli bir parçası çalışmayı durdurdu ve NASA aracı uçamaz hale geldi.

NASA'nın planları alt üst oldu: Ingenuity helikopterinin başı dertte
NASA

NASA’nın Mars keşif aracı Ingenuity helikopteri ile başı dertte. Bu yılın başlarında sinyal kaybeden ve NASA mühendislerinin Perseverance’ın keşfini birkaç gün durdurmasına sebep olan helikopter, yine hata verdi. Şimdi de aracın eğimölçeri bozuldu. Bu, Ingenuity’nin hangi yönün aşağıda olduğunu belirleyemediği anlamına geliyor.

NASA GEÇİÇİ ÇÖZÜMÜ BULMAYA ÇALIŞIYOR

Helikopterin navigasyon sistemi, uçuşlarında gezinmek için üç ana parçaya dayanıyor. Bu parçalar, helikopterin şimdiye kadar yaptığı bütün rekor uçuşlarda kilit rol oynadı. Ancak eğim ölçer olmadan, bu üç sistemi çalıştıran algoritma işlemi başlatılamıyor. Bu yüzden, NASA, bu anahtar kısım olmadan hangi yönün aşağı olduğunu anlayamıyor.

NASA, önümüzdeki birkaç gün içinde geçici çözümü bulmaya çalışıyor. Eğere başarılamazsa NASA'nın bütün planları alt üst olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...