Tgrt Haber
16 Ekim 2021 14:22

NASA, Lucy uzay aracını fırlattı, 12 yıl fosil toplayacak

NASA Güneş Sistemi’ndeki fosilleri keşfetmek için Lucy uzay aracını fırlattı. Lucy, 12 yıl boyunca uzayda çalışacak.

NASA, Lucy uzay aracını fırlattı, 12 yıl fosil toplayacak
Uzay hava aracı,NASA,Lucy

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş Sistemi’ndeki fosilleri ortaya çıkarmak için Lucy uzay aracını fırlattı. Lucy, 12 yıl boyunca uzayda çalışacak. Fırlatma, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan Atlas V roketiyle gerçekleştirildi. 
Lucy görev süresince, gaz devi Jüpiter’in yörüngesini paylaşan Truva asteroitlerini inceleyecek. Lucy'nin incelemesi beklenen fosillerin Güneş Sistemi'nin erken evrimi hakkında önemli ipuçları barındırdığına inanılıyor. Uzay aracı 12 yılda, yedi Truva asteroidini ziyaret edecek. NASA, söz konusu misyon için 981 milyon dolar bütçe ayırdı.

ELMASTAN YAPILMIŞ BİR DİSK DE TAŞIYOR

NASA yetkilileri, uzay aracının Güneş Sistemi’nin ortaya çıkışına dair önemli bilgiler vereceğini tahmin ediyor. Lucy ayrıca, bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere laboratuvar ürünü elmaslardan yapılmış bir disk de taşıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...