Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 16:58 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 17:27

NASA yeni bir Ay keşfetti

NASA tarafından Dünya'dan yaklaşık 770 milyon kilometre uzakta yeni bir Ay keşfedildi. Uzay kayası, Polymele'in yörüngesinde bulundu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
NASA yeni bir Ay keşfetti
NASA,Polymele,Yeni Ay

Dünya'dan yaklaşık 770 milyon kilometre uzaktaki uzay kayası, NASA'nın Güneş Sistemi'nin dış gezegenlerini oluşturan en eski malzemeyi bulmak için 2021'de fırlattığı Lucy görevi tarafından keşfedildi.  Polymele'den 200 kilometre uzağında tespit edilen yeni Ay, yaklaşık 5 kilometre çapında ve Truva asteroidinin yörüngesinde yer alıyor. 

2027'DE ULAŞILACAK 

Lucy'nin 14 metre boyutunda olup büyük kısmını uzay aracına enerji sağlamak için kullanılan devasa Güneş panelleri oluşturuyor. Lucy'nin cihazları ve Dünya'yla iletişim kurması için gerekli olan iki metre yüksekliğindeki kazanç anteni bulunuyor.  Bilim insanları henüz ayın yörüngesini belirlemediğinden, muhtemelen Lucy'nin asteroide yaklaşması beklenen 2027'ye kadar ona ad vermeyecek.

Polymele'in ayı, Dünya tabanlı ya da Dünya yörüngesinde dönen yapay uydular tarafından görülemeyecek kadar uzaklıkta. 

 

Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...