Tgrt Haber
11 May 2022 14:15 - Güncelleme : 11 May 2022 14:18

Netflix'in Şifre Paylaşımını Ne Zaman Engelleyeceği Ortaya Çıktı

Netflix, bir süre önce kullanıcıların şifreleri paylaşmasını engelleyeceğini açıklamıştı. Şimdi ise bu programın ne zaman uygulanacağı ortaya çıktı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Phonearena
Netflix'in Şifre Paylaşımını Ne Zaman Engelleyeceği Ortaya Çıktı

Dizi ve film platformu Netflix, bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda önemlideğişiklikler yapacağını duyurmuştu. Son yıllarda abone kaybetmeye başlayan platform, şifrelerin dört kişi ile paylaşılmasını önlemek için yeni bir abonelik sistemi test edeceğini açıkladı.

Bilmeyenler için Netflix, bir abonenin dört kişiye kadar şifre paylaşmasına olanak tanıyor. Ancak bu sistemin gelirlerini etkilediğini düşünen şirket, 'ekstra üye' kapsamında yeni bir abonelik sistemini getireceğini duyurdu. Şimdi ise şifre paylaşmanın sona ereceği tarih ortaya çıktı.

NETFLIX ŞİFRE PAYLAŞMA TARİH OLUYOR

Netflix, yeni abonelik sistemi için kolları sıvamaya başladı. Şirket, açıklama yaptıktan kısa bir süre sonra harekete geçti ve bu sistemi bir an önce piyasaya sürmek için yoğun mesai harcıyor.

Netflix'in Şifre Paylaşımını Ne Zaman Engelleyeceği Ortaya Çıktı

Abone sayılarındaki düşüşe bağlı olarak strateji uygulayan Netflix, ekstra üyeler için getireceği ücretlik abonelik sistemini bu yıldan önce kullanıma sunacak. Kaynaklara göre bu; ekim-kasım-aralık ayında gelebilir.

Aboneler artık şifre paylaşımını ekstra üyelik kapsamında alacak. Şu anda bu sistem hakkında çok fazla detay bulunmazken, video akış hizmeti muhtemelen 3 dolarlık bir başlangıç fiyatı belirleyecek. Bu da, kullanıcıların şifreyi paylaşıp bir dizi ya da film izlemesi için 3 dolar fazladan ücret ödeme yapacağı anlamına geliyor.

REKLAM DESTEKLİ ABONELİK DE GELİYOR

Netflix, hem abone sayısını tutup hem de daha uygun fiyatla kullanıcıların dikkatini çekmek istiyor. Şirket, bugüne kadar hiçbir abonelik paketinde reklam göstermezken, görünüşe göre bu yakında gerçek olacak.

Mevcut fiyatlandırmasından dolayı tepki alan Netflix, dengeyi sağlamak ve daha fazla müşteri kazanmak için uygun fiyatlı bir abonelik sistemini getirecek. Şu anda bu aboneliğin ne kadarlık bir ücrete sahip olacağı da bilinmiyor. Ancak yakında şirket detayları açıklayacaktır. 

 

Kaynak: Phonearena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...