Tgrt Haber
21 May 2022 17:25 - Güncelleme : 21 May 2022 17:33

Adım adım Netflix abonelik iptali: Hesap kapatma işlemi için yapılması gerekenler

Netflix uzun bir süredir en popüler video akış ve internet TV platformlarından biri. Ancak son dönemlerde aldığı kararlar ile kullanıcıları oldukça kızdırdı. Önce Türkiye fiyatlarına zam yapan platform, şimdi de reklamlı bir abonelik planı ile bazı kullanıcıların tepkisini çekti. İşte merak edilen Netflix üyelik iptal etme işlemi...

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: AndroidPolice
Netflix, platformdaki binlerce içerik ile dünya çapında en çok kullanılan video akış hizmetlerinden biri haline geldi
netflix,teknoloji
Netflix, platformdaki binlerce içerik ile dünya çapında en çok kullanılan video akış hizmetlerinden biri haline geldi

Netflix, 221 milyondan fazla kullanıcısı ile dünyanın en popüler video akış hizmetlerinden. Geçtiğimiz ay yayımlanan bir rapora göre, platform 10 yılı aşkın bir zamandır ilk kez kullanıcı sayısında düşüş gördü. 2022'nin ilk çeyreğinde platform, 200 bin abonesini kaybetti.

Düzenli fiyat artışları, Netflix'in animasyon bölümünü kapatması, şifre paylaşanları engellemek için getirilecek bir ücretli sistem Netflix kullanıcılarını platformdan uzaklaşmaya itiyor. Birçok kullanıcı bir süredir rakip video akış platformlarını araştırmaya ve hatta diğerlerine geçiş yapmaya başladı. Disney + ve Amazon Prime bunların başında geliyor. 

NETFLIX HESAP KAPATMA NASIL YAPILIR?

Netflix aboneliğinizi iptal etmek isteyenler için adım adım bunu nasıl yapabileceğinizi anlattık. İşte, uygulamaya bir süre ara vermek veya hiçbir zaman platforma dönmek istemeyenler için Netflix üyelik iptal etme işlemi...

  1. Öncelikle daha kolay olması için bir bilgisayar aracılığıyla Neftlix'in resmi sitesinegirin,
  2. Netflix'te oturum açın,
  3. Hesap erişimi olan herhangi bir profili seçin,
  4. Bir profil seçtikten sonra sağ üst köşedeki profil butonuna (gülen yüz ifadesine) dokunun,
  5. Daha sonra 'Hesap'a tıklayın
  6. Hesap sayfanızda, abonelik ayrıntılarınıza erişebileceksiniz. İptal etmek için, 'Üyeliği İptal Et' tuşuna dokunun,
  7. İptal düğmesine bastığınızda Netflix, abonelik planınızı değiştirmenizi önererek sizi caydırmaya çalışacak. Eğer Netflix hesabınızı silmek için kararlıysanız 'İptal İşlemini Bitir'e basın.

İşte bu kadar! Artık Netflix üyesi değilsiniz. İptal işlemini tamamladıktan sonra platform, size platformu kullanabileceğiniz son tarihi söyleyecek. Belirtilen tarihe kadar izlemeye devam edebilirsiniz. Çünkü abonelik ödemeleri aylık olarak yapılır ve hala izlemeye hakkınız olabilir. Örneğin, her ayın 1'inde Netflix sizden ödeme alıyorsa ve siz iptal işlemini ayın 10'unda yaptıysanız, ay sonuna kadar platformu kullanabilirsiniz.

NETFLIX ABONELİK ÜCRETLERİ NE KADAR?

Nisan ayında yapılan zamın ardından Netflix abonelik ücretleri değişti. Temel plan, yüzde 26'lık zamla birlikte 29,99 TL'den 37,99 TL'ye yükseldi. Standart plan yüzde 41'lik zamla 40,99'den 57,99'ye çıktı. Daha fazla özellik sunan Özel plan ise 54,99'den 77,99'ye ulaştı. 

Kaynak: AndroidPolice
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...