Tgrt Haber
30 Haziran 2022 12:05 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 12:10

NFT Pazarı OpenSea, Veri İhlali Bildirdi: Kullanıcı Bilgileri Risk Altında

Dünyanın en büyük NFT pazar yerlerinden OpenSea, yakın zamanda yaptığı bir açıklama ile veri ihlali yaşandığını bildirdi. Kullanıcı e-postalarının savunmasız kaldığı söylendi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Yahoo
NFT Pazarı OpenSea, Veri İhlali Bildirdi: Kullanıcı Bilgileri Risk Altında
nft,teknoloji,opensea

Son zamanların trend haline gelen pazarlarından NFT, dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir platform. NFT denince akla gelen ilk isimlerden biri de hiç şüphesiz OpenSea'dır. Kullanıcıların ilk tercihleri arasında yer alan NFT pazar yeri OpenSea'da güvenlik ihlali bildirimi yapıldı.

Yapılan resmi açıklamada, e-posta yönetim platformu Customer.io'nun çalışanlarından biri, OpenSea müşterilerine ait e-postaların üçüncü taraf kişilere sızdırıldığını bildirdi. Bunu keşfeden personel, kullanıcıları uyardı.

OPENSEA KAYITLI KULLANICILAR DİKKAT

Söz konusu ihlal ile ilgili bilgi veren  Customer.io çalışanı, güvenlik ihlalinden tüm kullanıcıların etkilendiğini bildirdi. Gerek haber bülteni için kayıt olan, gerekse NFT için OpenSea'ye kayıt yapan herkesin e-postaları sızdırıldı.

NFT Pazarı OpenSea, Veri İhlali Bildirdi: Kullanıcı Bilgileri Risk Altında

Son zamanlarda büyük platformlara yapılan saldırıların ardı arkası kesilmedi. Bundan önce Discord sunucuları da saldırıya uğrarken, çok sayıda kullanıcının cüzdan bilgileri çalınmıştı. Şimdi ise OpenSea'deki güvenlik açığı nedeniyle kullanıcı e-postaları üçüncü taraf kişilerce ele geçirildi. 

Daha önce NFT pazar yeri OpenSea, NFT'leri izinsiz satmaya izin veren bir istismar nedeniyle kullanıcılara 1.5 milyon sterlinklik tazminat ödemek zorunda kalmıştı. 

Öte yandan OpenSea, güvenlik tarafında da sıkı önlemler alıyor. Bu ayın başlarında platform için yeni güvenlik özellikleri getirildiği açıklanmıştı. Ancak son saldırıya karşı bu güvenlik duvarı da ne yazık ki etkisiz kaldı. 

Kaynak: Yahoo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Azat 12 Ağustos 2019 15:03

Hocam bendeğilim neu düşüklüğü var

Sonraki Haber Yükleniyor...