Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Nisan 2022 14:51 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 15:17

NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç açıkladı. Benzersiz ve değişilmez token olarak bilinen NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu.

NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu

Dünyada bir trend haline gelen NFT, Türkiye'de de kapsamlı bir kullanıcı kitlesine sahip ve aktif olarak kullanılıyor. Metaverse ile hayatımıza giren NFT'nin Türkçe karşılığı uzun süredir düşünülüyordu. Neyse ki Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç kafalardaki soru işaretlerini giderdi.

NFT'NİN TÜRKÇE KARŞILIĞI BELLİ OLDU

Açılımı Non Fungible Token, Türkçe karşılığı ise “Değiştirilemeyen Token” ya da “Değişmesi mümkün olmayan para” olarak da bilinen NFT, özgün eserlere değer biçilerek sanal alemde satılan bir dijital tokendir. Herhangi bir varlığın, sanat eserinin, video, tweet ve daha birçok durumun dijital ortamda satıldığı NFT, nihayet Türkçe karşılığını da buldu. 

NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu

NFT'nin Türkçedeki karşılığı belli oldu. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, NFT'nin Türkçe açılımının "Nitelikli Fikri Tapu" olarak belirlendiğini duyurdu. Artık dijital ortamda NFT'ye dönüştürülen eserlere, Türkçe karşılığı olan "Nitelikli Fikri Tapu" denilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...