Tgrt Haber
21 Temmuz 2018 22:18

Niğde'de Türkiye'nin ilk mor patatesi üretildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Türkiye'nin ilk mor patatesi başarı ile üretildi. Pembe ve kırmızı patatesin üretimi için de çalışmalar devam ediyor.

Niğde'de Türkiye'nin ilk mor patatesi üretildi
niğde,ömer halis demir üniversitesi,mor patates

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ndeki bilim insanları, Türkiye’nin ilk mor renkli patatesini üretmeyi başardılar. Ürettikleri mor patates ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tescillendiğini, kırmızı ve pembe patates üretimi için de çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Üretim izninin bizzat bakanlık tarafından verildiğini dile getiren Çalışkan, ‘’Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi olarak patates ıslahı konusunda çok yoğun ve kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Özel sektörle birlikte geliştirdiğimiz mor etli çeşidimizi geçen yıl tescil amacıyla Tarım Orman Bakanlığına başvurusunu yaptık ve ilk değerlendirme sonucunda da çeşidimize bakanlık tarafından üretim izni verildi.’’ derken, mor patatesin tadı hakkında da şu şekilde konuştu:

 

’Lezzet farkı var biraz tabi ama damak tadıyla da alakalı. Ama patatesten çok farklı bir tat yok açıkçası. Yine patates tadı var ama aromada renkten kaynaklanan bir farklılaşma var ama mor kesinlikle rahatsız edici bir renk değil. Zaten bunun tüketimi de kullanımı da dünyada gittikçe yaygınlaşmakta. Sağlık açısından çok daha sağlıklı bir patates çeşidi.’’

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...