Tgrt Haber
04 Nisan 2016 13:28

Nokia A1'in ilk özellikleri ortaya çıktı

Microsoft’a satıldıktan sonra akıllı telefon segmentinde bir ürün çıkarmayan Nokia, piyasaya iddialı dönüyor.

Nokia A1'in ilk özellikleri ortaya çıktı
Nokia A1&tt2;in ilk özellikleri, nokia,

2013’ten bu yana sessizliğini koruyan Nokia’nın yeni hamlesi Nokia A1 olacak. İlk söylentileri geçtiğimiz yıl çıkan telefon, şimdi bir görsel ile karşımızda. Android Authority isimli site tarafından yayınlanan bu görsel teknoloji basınında büyük ses getirdi.
Görünüşe göre cihaz Nokia Z Launcher isimli Android arayüzünü kullanıyor. Bu arayüz ilk olarak 2014 yılında Nokia N1 tablet bilgisayarda görülmüştü. Ancak yeni hatları dikkat çekiyor. İşletim sistemi olarak Android 6.0 Marshmallow kullanılacak.
Cihazın teknik özellikleri tarafında da belli olan detaylar var. Qualcomm Snapdragon 652 yongası ve 5.5 inç büyüklükte Full HD ekran ilk bilgiler arasında. RAM miktarı, batarya kapasitesi ve kamera özellikleri ise henüz belli değil.
Cihaz orta segment bir telefon olarak karşımıza çıkacak. Dolayısıyla fiyat konusunda rekabetçi olması bekleniyor. Cihazlar ilgili bu detayların güvenilir kaynaklardan geldiği iddia ediliyor. Henüz ne zaman satışa çıkacağı ise belli değil. Ancak tahminler 2016 yılını işaret ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...