Tgrt Haber
29 Ocak 2014 20:33

Nokia Normandy hakkında tüm merak ettikleriniz

Nokia'nın Android'li (Nokia X) cebi hakkında bilinen her şey, çıkış tarihi, ekranı, tasarımı ve fazlası burada. İşte tüm Nokia Nokia X söylentileri

Nokia Normandy hakkında tüm merak ettikleriniz
Nokia Normandy,Nokia,Nokia&tt2;nın Android,Nokia&tt2;nın Android&tt2;li cebi,Nokia Normandy hakkında tüm merak ettikleriniz,Nokia X hakkında her şey

Kulağa uçuk gelen bir söylenti olarak hayata gözlerini açan Android'li Nokia, artan sızıntıların ardından teknoloji gündemini en çok meşgul eden konulardan.
Nokia'nın şirket içinde Normandy kod adıyla çağırdığı cep, firmanın Android'in olanaklarını denediği bir proje de olabilir. Ancak sıklaşan sızıntılar, bu telefonun gerçekten de piyasaya sürülebileceğine işaret ediyor. @evleaks'in iddiasına göre "Project Normandy = Nokia X" iken, sızıntı hesaplarının yeni ismi @NextLeaks, "Nokia Asha 4xx = Nokia Normandy" diyor.
Çıkış tarihi ve fiyatı
Normandy dedikodularının çoğu, telefonun MWC 2014'te ortaya çıkacağını söylüyor. Nokia'nın 24 Şubat'ta yapacağı bir basın duyurusu bulunuyor ve tüm gözler, Android'li cebin gerçek olup olmadığını gösterecek bu etkinliğe çevrilmiş durumda. Alt seviye özelliklere sahip olacağı söylenen Normandy'nin fiyatının da uygun olmasını bekleyebilirsiniz.

İşletim sistemi
Nokia Normandy'nin en önemli özelliği, elbette işletim sistemi. Lumia serisi için Windows Phone'a büyük yatırımlar yapan Nokia, Asha cihazlarında kendi işletim sistemi olan Asha OS'u kullanıyor. Normandy'nin ise bu iki işletim sistemini değil, Google'ın Android işletim sistemini kullandığı biliniyor. Ancak Normandy'deki Android, bildiğimiz Android'in büyük oranda modifiye edilmiş bir sürümü. İnternette ortaya çıkan görüntülerde Normandy'deki Android'in neye benzediğini görme şansı bulmuştuk. İlk ekran görüntüleri çok fazla ipucu vermese de, daha sonra çıkan görüntülerde Android stili bir numara çeviriciyi ve Google'ı andıran bir uyarı çubuğunu görmüştük. Uygulama listesini gösteren bir başka görüntüde ise MeeGo'nun havası seziliyordu.

Şimdiye kadarki en detaylı ekran görüntüleri ise @evleaks'ten geldi. Bu görüntülerde kutucuk benzeri öğelerden oluşan, dikey, kaydırılabilir bir giriş ekranı görünüyordu. Ekran görüntülerinde simgesi görünen bazı uygulamaların (BBM ve Plants vs. Zombies 2 gibi) Windows Phone'da olmaması da cihazın gerçekten Android tabanlı olduğunun bir işaretiydi.

Ekranı
Normandy'den 5 inç'lik dev bir ekrana sahip olmasını beklemeyin, çünkü Nokia sistem özelliklerini makul seviyede tutmak istiyor. Söylentilere göre Android'li cep, 4 inç'lik 480x854 çözünürlüklü bir ekranla gelecek.
Tasarımı
Sızan ekran görüntülerinin yanında, Normandy'nin tasarımını gözler önüne seren karelerle de karşılaştık. Görüntülerde Normandy'nin parlak renklerden ve yekpare tasarımdan vazgeçmediği, en son Asha'larla neredeyse aynı tasarıma sahip olduğu göze çarpıyor.

Teknik özellikleri
Normandy'nin 1GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemci, Adreno 302 GPU ve 512MB RAM'le gelmesi bekleniyor. Evleaks'e göre telefon, microSD ile genişletilebilen 4GB depolama alanına, 1.500mAh pile, Nokia Store ve 3. parti uygulama desteğine, çift SIM'e sahip olacak ve 6 renk seçeneğiyle gelecek. Yani Normandy üst seviye bir cep olmaktan oldukça uzak. Zaten Nokia'nın da amacı "bütçe dostu" bir telefon oluşturmak. İddialara göre Normandy'nin arkasında 720p HD video kaydı yapabilen 5 megapiksellik bir kamera bulunacak, ön yüzde ise herhangi bir kamera yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...