Tgrt Haber
31 Temmuz 2022 13:14 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 13:33

Nothing Phone (1) Lite geliyor: Daha ucuz, daha düşük özellikli!

Geçtiğimiz haftalarda ilk akıllı telefonuyla pazara giriş yapan Nothing, piyasaya sürdüğü Nothing Phone (1) modeline ek olarak bir cihazı daha piyasaya sürecek. Uygun fiyatlı olması beklenen Nothing Phone (1) Lite, özelliği ve diğer detaylarıyla sızdırıldı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The mobile indian
Nothing Phone (1) Lite geliyor: Daha ucuz, daha düşük özellikli!
nothing phone,akıllı telefon,teknoloji

Geçtiğimiz aylarda akıllı telefon pazarına giriş yapan Nothing markası, ilk modeliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Türkiye'de de çeşitli inceleme videosu yayınlanan telefon, orta-üst seviye model olarak karşımıza çıktı. Arka gövdesinde sahip olduğu ışıklı tasarımıyla göz alan telefonun, şimdi ise daha düşük fiyatlı versiyonu geleceği ortaya çıktı.

Bilmeyenler için Nothing Phone (1), eski OnePlus kurucu ortağı Pei Yu tarafından Nothing markasının kuruluşuyla piyasaya çıktı. Şimdi ise Pei Yu'nun, ikinci Nothing modelini çıkaracağı haberleri gündeme geldi. 

UYGUN FİYATLI MODEL DE YOLDA

The Mobile Indian'ın haberine göre, Nothing Phone (1)'in Lite sürümü olması beklenen ikinci cihaz geliştiriliyor. Teknik açıdan cihaz, Phone (1) ile aynı ekran, işlemci ve kamera modülünü kullanacak. Ayrıca IP53 toz ve su sertifikasına da sahip olacak Lite modelin, Android 12 tabanlı Nothing OS işletim sistemini çalıştıracağı bildirildi. Peki ilk modele kıyasla hangi özelliklerden yoksun olacak?

EN ÖNEMLİ ÖZELLİK OLMAYACAK

Nothing Phone (1)'in en önemli özelliklerinden biri kesinlikle ışıklı bir arka cama sahip olması. Ancak Nothing Phone (1) Lite modeli, ne yazık ki bu özellikten mahrum kalacak. Firma, daha uygun fiyatlı olacak modelde ışıklı arka çubuk tasarımını terk edecek ve ''glif arayüzünü'' bu telefonda kullanmayacak.

Nothing Phone (1) Lite geliyor: Daha ucuz, daha düşük özellikli!

İkinci değişiklik ise şarj tarafında olacak. Noting Phone 1 Lite modelinde, üst modelde bulunan kablosuz şarj destğei olmayacak. Fakat 33W hızlı şarj desteğinin bütçe dostu modelde de sürdürüleceğinin altını çizmekte fayda var. Pil tarafında ise bütçe dostu modelin 5.000 mAh pili olacak. Bu, cihazın selefinde 4.500 mAh ile sınırlıydı. 

Fiyat beklentisi ise tahmin edileceği üzere daha düşük olacak. Birçok özelliklerin yoksun tutulacağı Nothing Phone (1) Lite'ın, 416 dolarlık bir fiyatı olacağı bildirildi. Ancak depolama seçenekleri hakkında kesin bir bilgi olmadığını belirtmekte fayda var. 

Kaynak: The mobile indian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...