Tgrt Haber
20 Haziran 2022 16:00 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 16:08

Önce ANKA şimdi AKSUNGUR: Savunma Sanayii Başkanı ‘’MİLSAR’’ müjdesini verdi

Savunma sanayide hareketli günler yaşanırken, sentetik açıklı radar için de bir müjde geldi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AKSUNGUR’a MİLSAR’ın entegre edildiğini duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Önce ANKA şimdi AKSUNGUR: Savunma Sanayii Başkanı ‘’MİLSAR’’ müjdesini verdi
aksungur,iha,teknoloji

Türkiye’nin savunma sanayideki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle İHA’lar konusunda büyük atılımlar yapılırken, kısa süre önce buna bir yenisi daha eklendi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Twitter’dan yeni bir duyuru yaptı.

Prof.Dr.İsmail Demir, İHA-MİLDAR projesi kapsamında geliştirilen sentetik açıklıklı radar MİLSAR’ın, ANKA’dan sonra AKSUNGUR’a da başarıyla entegre edildiğini açıkladı.

ÖNCE ANKA ŞİMDİ AKSUNGUR

Yüksek çözünürlüklü SAR kabiliyeti, çoklu hedef takip yeteneği, düşük ağırlığı ve hızlı platform entegrasyonu özellikleriyle güvenlik güçlerine keşif ve gözetleme faaliyetlerinde katkı sağlayacak sentetik açıklıklı radar MİLSAR, insansız hava aracı AKSUNGUR’a entegre edildi. Bu önemli gelişme, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından duyuruldu.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1538813735917199360?cxt=HHwWgICxjZO8-9oqAAAA

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kullanmaya başladı

Demir, “İHA-MİLDAR projemiz kapsamında geliştirilen sentetik açıklıklı radarımız MİLSAR, ANKA’dan sonra AKSUNGUR’a da başarıyla entegre edildi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından kullanılmaya başlandı. Hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı. Peki nedir bu MİLSAR?

MİLSAR NEDİR?

Sentetik radar MİLSAR, kolay enstalasyon özelliğiyle insansız hava araçları (İHA), helikopterler ve sabit kanat hava araçlarında rahatlıkla kullanılabilmekte. Yüksek teknoloji radar sisteminin, kolaylıkla değiştirilebilmesine imkan sağlayan standart 15 EO/IR sensor taretiyle aynı mekanik ara yüzlere sahip olduğu bildirildi.

Önce ANKA şimdi AKSUNGUR: Savunma Sanayii Başkanı ‘’MİLSAR’’ müjdesini verdi

Operasyonların verimliliğini, İHA’nın geniş alan gözetleme kabiliyetini ve SİHA’nın taarruz kabiliyetini genişleten MİLSAR, sis ve bulutlanma gibi kötü hava ve düşük görüş koşullarında düşük hız küçük boyut veya hızlı hareket eden potansiyel hedeflerin tespit ve takibini yapıyor. İlk olarak ANKA’ya entegre edilerek kabiliyeti artıran MİLSAR, şimdi ise AKSUNGUR’a entegre edildi.

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...