Tgrt Haber
18 Ocak 2022 10:23

OnePlus 6 ve OnePlus 6T için yolun sonu

OnePlus, 2018 yılının amiral gemisi modelleri için desteği sonlandırdığını açıkladı. Bir zamanlar popüler olan OnePlus 6 ve OnePlus 6T, artık yeni bir güncelleme almayacak.

OnePlus 6 ve OnePlus 6T için yolun sonu
OnePlus 6,OnePlus 6T

Çinli teknoloji devi OnePlus, 4 yaşındaki amiral gemisi cihazları için desteğini sonlandırdı. Şirketin bir zamanlar popüler olan modellerinden OnePlus 6 ve OnePlus 6T, artık yazılım tarafında bir destek almayacak. 

Kısa süre önce OnePlus 6 ve 6T için yeni güncellemeleri yayınlayan firma, bu güncellemenin hemen akabinde söz konusu telefonların yazılım desteğini sonlandırdığını duyurdu. 

ONEPLUS 6/6T İÇİN DESTEK SONA ERDİ

OnePlus, topluluk forum sayfasında 6 ve 6T modelleri için desteği sonlandırdığını açıkladı. Şirket, 3 yıldan fazla bir süre yazılım desteği sağlarken, artık bu modellerin yeni bir güncelleme almayacağını belirtti. OnePlus 6 ve 6T serisi aynı zamanda 3 büyük yazılım güncellemesini de aldı.

OnePlus 6 ve OnePlus 6T için yolun sonu

OnePlus 6 ve 6T, 2018 yılında piyasaya sürüldü. 2019’un başında ise şirket, amiral gemisi telefonlarına artık 3 büyük Android güncellemesi sunacağının Yazılım Bakım Çizelgesi’ni paylaştı. Ancak 6 ve 6T modelleri bu programa eski oldukları için dahil edilmedi. Dolayısıyla cihazlar sadece 2 Android güncellemesi ve 3 yıl güvenlik güncellemesi aldı. 

Son olarak aralık 2021 güvenlik güncellemesini de yayınlayan OnePlus, 6 ve 6T için artık yolun sonuna geldiğini açıkladı. Kısa süre önce yayınlanan güncelleme, her iki cihaz için de son güncelleme oldu. Ancak bu, telefonu değiştirmeniz anlamına gelmiyor. Çeşitli Custom ROM’lar sayesinde daha güncel sürümlere de geçiş yapabilirsiniz. Örneğin bunun için; Syberia Project ROM, Pixel Experience Rom gibi özel ROM’ları cihazlarınza yükleyerek artı 2 yıl daha telefonları kullanabilirsiniz.  

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...