Tgrt Haber
28 Aralık 2021 10:29

OPPO, arka kamera ile öz çekimi kolaylaştıracak

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi OPPO, yeni cihazlarını geliştirmeye tüm hızıyla devam ediyor. Akıllı saatleri ile de ön plana çıkan şirketin, arka tarafında ekran bulunan yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı anlaşıldı.

OPPO, arka kamera ile öz çekimi kolaylaştıracak
teknoloji,oppo,oppo akıllı telefonlar,akıllı telefonlar,arka ekranlı telefon

Apple ve Samsung'un ardından akıllı telefon pazarında ilk sıralarda yer alan Çin merkezli şirketlerin yükselişi devam ediyor. Amiral gemisi ultra modellerin yanı sıra çıkardıkları uygun fiyatlı telefonlar ile tanınan şirketler teknoloji devlerini aratmıyor. Bunlar arasında yer alan OPPO da yeni nesil cihaz ve yazılımlar geliştiriyor. 

LetsGoDigital, OPPO’nun aldığı üç yeni patenti tespit ederek görselleştirmelerini de elde etti. Bu görsellere bakıldığında şirketin, arka tarafında ikinci bir ekranı bulunan akıllı telefon üzerinde çalıştığı görülüyor. 

OPPO ARKA EKRANLI TELEFON NE ZAMAN ÇIKACAK?

Arka tarafında ikincil ekran bulunan akıllı telefonları ilk kez OPPO geliştirmiyor. Daha önce teknoloji şirketlerinden benzer tasarımlar geldi. Ancak OPPO'nun, katlanabilir akıllı telefonların revaçta olduğu bu süreçte arka ekranlı telefon geliştirmeye çalışması dikkat çekti. Zira katlanabilir telefonların tüm katları kapatılsa bile kapağında bir ekran yer alıyor. 

OPPO, arka kamera ile öz çekimi kolaylaştıracak

Arka ekranlı akıllı telefonların avantajına değinecek olursak, en önemlisi arka kamera ile öz çekim yapabilmek. Çünkü bilindiği üzere, genellikle akıllı telefonların ön kamerası arka kamerasından daha düşük megapiksele sahiptir. Bu nedenle arka kamera ile kolaylıkla öz çekim yapabilmek büyük bir avantaj sağlayacak ve ön kameraya ihtiyacı büyük oranda kaldıracak. 

OPPO'nun aldığı patentleri akıllı telefonlarında kullanıp kullanmayacağını ilerleyen süreçte öğreneceğiz. Bu arada, arka ekranlı telefon tasarımının Find X5 serisinde kullanması beklenmiyor. Bunun yerine tasarımın Find X6 serisinde kullanılması daha muhtemel görünüyor. Ancak 2022'de piyasaya sürülecek bir başka seride de ortaya çıkabilir. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...