Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2021 13:31

Orman yangınları 'gıda'yı da yaktı: Çam fıstığı çeyrek altınla yarışıyor

Türkiye’nin güneydoğusunda çıkan orman yangınları gıda sektörüne de sıçradı. Yangınların ardından çam fıstığının kilogram fiyatı çeyrek altınla yarışmaya başladı.

Orman yangınları 'gıda'yı da yaktı: Çam fıstığı çeyrek altınla yarışıyor
çam fıstığı,,orman yangını,

Özellikle Akdeniz Bölgesi’nde yoğunlaşan ve ülkemizin birçok yerini etkisi altına alan orman yangınları söndü, fakat piyasaya olan etkileri devam ediyor. Aydın, Muğla ve İzmir’de yoğun şekilde üretimi yapılan çam fıstığının kilogram fiyatı çeyrek altınla yarışıyor. Aktariye işletmecileri ise bazı yemeklerde kullanılan çam fıstığının kilosunun önümüzdeki günlerde daha da artacağını söylüyor.

Orman yangınları 'gıda'yı da yaktı: Çam fıstığı çeyrek altınla yarışıyor

FİYAT DAHA DA ARTACAK

Eskişehir’de uzun yıllardır aktariye işi yapan Koray Özkılıç, çam fıstığını sadece soranlara yok dememek için elinde bulundurduğunu söyledi. Çam fıstığının kilogram fiyatının daha da artmasını beklediklerini ifade eden Koray Özkılıç şu ifadeleri kullandı:

 “Çam fıstığının kilosunu şuanda 700 liraya satıyoruz. Yakında daha da artacak. Akdeniz bölgesinde yetişen çam fıstığı orman yangınlarından sonra çok değerlendi. Fiyatı ilerleyen günlerde çeyrek altınla yarışacak. Yanan ağaçların yerine gelmesi uzun yıllar alacağı için fiyatının daha da artacağını düşünüyoruz. Normalde irmik helvası, sarma, pilav, hindi dolma gibi yemeklerde kullanılıyor. Protein ve mineral bakımından çok yüksek değerleri var. Fakat insanlar fiyatından dolayı kullanamıyor ve alternatif arıyor.”  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...