Tgrt Haber
11 Ocak 2022 16:59

Dönem filmlerini değiştirecek keşif: Savaş atlarının midilli gibi olduğu ortaya çıktı

Bilim insanları, Orta Çağ savaş atlarının tahmin edildiği gibi devasa boyutlarda olmadığını buldu. Yeni bir araştırma, atlarının günümüz midillileri ile neredeyse aynı boyutta olduğunu ortaya koydu.

Dönem filmlerini değiştirecek keşif: Savaş atlarının midilli gibi olduğu ortaya çıktı
midilli,,at,,orta çağ,,savaş atları,,exeter üniversitesi,

'Ortaçağ savaş atı' dediğimizde pek çok kişinin gözünde uzun boylu, görkemli, korkutucu sesler çıkaran hayvanlar canlanacaktır. Ancak Exeter Üniversitesi liderliğindeki bir çalışmaya göre gerçekte bu atlar midilliden büyük değildi. 

Exeter Üniversitesi araştırmacıları, Orta Çağ savaş atlarının kalıntılarını inceledi. Bu kalıntılar, İngiltere’deki MS 300 ile 1650 yıllarına dayanan 171 farklı arkeolojik alandan geliyordu. 

Atların boyutu, ‘el’ olarak bilinen eski moda bir uzunluk birimiyle ölçüldü. Bir hayvanın at olarak kabul edilebilmesi için ise en az 14.2 el (1.21 cm civarı) boyunda olması gerekiyor. 

ATLARIN YÜKSEKLİĞİ 1.20 CM 

Araştırmacılar, 15-16 el (1.52 cm) boyutundaki atların (günümüzdeki yarış atları gibi) kraliyet ahırlarında bile çok nadir bulunduğunu açıkladı. Üstelik İngiliz şövalyelerinin atları genellikle 1 metre 20 santimetreden bile daha kısaydı. Yani günümüzdeki midilliler kadardı. 

Dönem filmlerini değiştirecek keşif: Savaş atlarının midilli gibi olduğu ortaya çıktı

Dönem filmlerinde ve romanlarında anlatılan Orta Çağ savaş atları ise 17-18 el (1.52 cm-1.82 cm) yüksekliğe sahip. Bununla birlikte, bilim insanları bulgularının net bir sonuca varmak için yeterli olmadığını açıkladı. Araştırma ekibi, savaş taktiklerinin ve ihtiyaçların değişmesiyle at tercihlerinin de değişmiş olabileceğini söyledi. 

Bilim insanları, bulgularını International Journal of Osteoarchaeology'de yayımladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...