Tgrt Haber
22 Aralık 2021 15:40

Orta seviye telefon piyasasını karıştıracak: iPhone SE Plus özellikleri göründü

Teknoloji devi Apple, gelecek yıl yeni bir iPhone SE model akıllı telefonu piyasaya sürecek. Sızıntı kaynakları, iPhone SE Plus olarak isimlendirilen modelin teknik özelliklerini ortaya çıkardı.

Orta seviye telefon piyasasını karıştıracak: iPhone SE Plus özellikleri göründü
teknoloji,iphone se plus,iphone se,iphone,apple,akıllı telefon,orta segment telefon

Apple, ilk iPhone SE model akıllı telefonunu 2016 yılında satışa çıkardı. Uzun bir aranın ardından ikinci nesil iPhone SE 2 ise 2020 yılında piyasaya sürüldü. Teknoloji devi, bu fiyat performans odaklı SE modelleri ile büyük beğeni topladı. 

Son sızıntılara göre, iPhone SE Plus Apple’ın ürettiği A15 Bionic işlemci ile gelecek. A15 Bionic işlemci, Apple’ın Eylül ayında piyasaya sürdüğü iPhone 13 serisinde de kullanıldı. Bu arada, 6 çekirdekli A15 Bionic işlemci 5nm teknolojisiyle geliştirildi.

MEVCUT MODELLE TASARIMI AYNI OLACAK

Tasarım tarafında büyük farklılıkların olmayacağı konuşuluyor. Sızıntı kaynaklarına göre, iPhone SE Plus'ın tasarımı iPhone SE 2020 ile aynı olacak. Cihaz, alüminyum çerçeveye ve 4.7 inç Retina HD LCD ekrana sahip olacak.

Orta seviye telefon piyasasını karıştıracak: iPhone SE Plus özellikleri göründü

iPhone SE Plus’ın kamera özellikleri hakkında da bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre, cihaz 12 megapiksellik arka kamerayla gelecek. Bunun yanı sıra 5G teknolojisini destekleyecek. Ayrıca FaceID özelliğine sahip olması beklenmezken TouchID (parmak izi okuyucu) ile geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

Apple'ın iPhone SE Plus’ı Mart 2022’de tanıtması ve kısa süre sonra piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu akıllı telefon modeli, yaklaşık 1,4 milyar alt-orta segment Android telefon ve yaklaşık 300 milyon eski iPhone modeli kullanıcısını cezbetme potansiyeline sahip olabilir. 

iPhone SE modelleri ile Apple, Samsung, Xiaomi ve Huawei gibi rakiplerinin hakim olduğu orta sınıf akıllı telefon pazarına girmeyi hedefliyor. Plus olarak adlandırılan bu cihazın aslında boyut ve tasarımda herhangi bir fark getirmeyeceği iddia ediliyor. Ancak kaynaklar, yeni iPhone SE'nin RAM kapasitesinin mevcut 3GB'tan 4GB'a çıkabileceğini ortaya koyuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...