Tgrt Haber
14 Ağustos 2021 16:00

Örümcek Adam gibi uçmak için kendi ağ fırlatıcısını yaptı

Genç bir mühendis Örümcek Adam gibi uçmayı sağlayan sistem geliştirdi. Çalışmalarını 2 yıldır sürdüren mühendis daha önce de Batman’in Batrope isimli özel fırlatma tabancasına benzer bir projeye imza atmıştı.

Örümcek Adam gibi uçmak için kendi ağ fırlatıcısını yaptı
Spider Man,,Örümcek Adam,

JT isimli genç bir mühendis Built IRL isimli YouTube kanalında Spider-Man’den esinlenerek, onun gibi ağ fırlatarak ilerlemeyi sağlayan bir sistem geliştirdi.

Daha önce de Batman’in Batrope isimli özel fırlatma tabancasına benzer bir proje gerçekleştiren genç mühendis, iki yıldır üzerinde çalıştığı Spider Man gibi ağ atabilen son projesinde sona yaklaştı. Proje henüz tam olarak tamamlanmamasına rağmen şimdiden izleyenleri süper kahraman olma hayallerine bir adım daha yaklaştırdı.

2 YILDA GELİŞTİRDİ

Projenin 2 yıl boyunca farklı aşamalardan geçtiğini, geliştirdiği projede ilk başta çok fazla ekipman bulunduğunu ve ilerleyen zamanlarda bunu sadeleştirdiğini ifade eden JT, son olarak tüp şeklinde ve elde tutulabilecek boyutta bir fırlatıcı ve kancalarla sabitlenebilen bir 'ağ' geliştirdi.

Örümcek Adam gibi uçmak için kendi ağ fırlatıcısını yaptı

Tüp şeklinde ve içerisinde sıkıştırılmış propan bulunan fırlatıcı özel kancası sayesinde ağ fırlatarak atıldığı yere dolanıyor. Sabitlenen ağ JT’nin Spider Man gibi bir yerden bir yere gitmesine olanak tanıyor.

Her fırlatıcı ve ağ tek kullanımlık olmasına rağmen genç mühendis projesini ilerletmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...