Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ocak 2014 07:00

Otomobil kapısı Google Glass ile açılacak

Yakın gelecekte giyilebilir teknoloji ürünlerinin hayatımızın her anında kullanılması bekleniyor

Otomobil kapısı Google Glass ile açılacak
giyilebilir teknolojiler günlük,Genesis'te Google Glass,araba,

Yakın gelecekte yaygınlaşması beklenen giyilebilir teknolojiler günlük pek çok rutin görevi yerine getirebilir hale gelecek. Akıllı saatler ile saate bakmak dışında kolumuzda akıllı bir bilgisayar taşımaya  başlarken, Google Glass ile de elimize herhangi bir cihaz almadan gözümüzle e-postalarımızı tarayabileceğiz. Ancak Google Glass'ın kullanım alanı epey yaygınlaşacağa benziyor; zira gelen haberler Hyundai'nin 2015 yılında ortaya çıkarması beklenen yeni model aracı Genesis'te Google Glass desteğini barındıracağını gösteriyor.
Peki bu nasıl olacak? Örneğin arabanızın kapısını açmak istediğinizde anahtara ihtiyacınız olmayacak; bunun için sadece Google Glass'ın gözünüzün önünde olması yeterli. Blue Link isimli uygulama sayesinde Google Glass ile arabanın kapıları uzaktan açılabilecek ve hatta kilitlenebilecek. Bunun dışında 2015 model Genesis ile birlikte navigasyon teknolojisi de biçim değiştirecek ve haritayı kullanıcılar gözlüğüyle takip ederken dilediklerinde araç ekranından, dilediklerinde ise gözlüklerinden yolu harita üzerinden izleyebilecekler. Hyundai'den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Glass'ın bazı barlarda müşterilerin özel hayatına müdahale ettiği gerekçesiyle yasaklandığını ve hatta Glass gözündeyken yakalanan bir ABD'li kadının trafik cezası yediğini hatırlatmadan haberi noktalamayalım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...