Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 21:36

Bekir Pakdemirli ve Süleyman Soylu orman yangınlarında son durumu açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris Öğretmenevi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Orman yangınlarıyla ilgili son durumu açıklayan bakanlar, sosyal medyadaki provokasyonlara karşıda uyarıda bulundu.

Bekir Pakdemirli ve Süleyman Soylu orman yangınlarında son durumu açıkladı
süleyman soylu,bekir pakdemirli,orman yangını

Türkiye'de geçen haftadan beri başlayan orman yangınlarında en çok hasarın oluştuğu yerlerden biri olan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki son durumu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı. Şu ana kadar 5 ilde 18 ilçenin yangından etkilendiğini belirten Bakan Pakdemirli, 163 yangından 152'sinin söndürüldüğünü açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu ise yangınla ilgili provokasyonlara tepki gösterip, bölgede bulunanlarının hiçbirinin siyasi ve ideolojik ayrılık ortaya koymadan mücadele ettiğini vurguladı.

YANGINLARDA SON DURUM

Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"28 Temmuz ila 3 Ağustos tarihleri arasında 38 ilde 163 yangın çıktığı ve bunların 152 tanesinin söndürüldü. Köyceğiz ve Milas'taki yangın sürüyor ve ciddiyetini koruyor. Hava sıcaklığı bugün Marmaris'te 45.5 dereceyle sıcaklık rekoru kırıldı. Önceki rekor 7 Temmuz 1988'de 45.2 olarak ölçülmüştü. 5 ilde 18 ilçe yangından etkilendi. Yangına karşı 16 adet su atan uçak kullanılıyor. Toplamda 72 hava aracı ile alevlere müdahale ediliyor. 

Bekir Pakdemirli ve Süleyman Soylu orman yangınlarında son durumu açıkladı

Bu yangınlar sadece Türkiye'nin başında olan bir musibet değil. Tüm dünya yangınlarla uğraşıyor. Sonuna kadar motiveyiz. İnşallah bu yangınların üstesinden geleceğiz. Ülkemizin yaşadığı bu afette canını dişine takan personellerimize teşekkür ediyorum.

Vatandaş devletin tüm kurumlarının çabasını, gayretini görüyor ve bize teşekkür ediyor. Şu an birlik ve beraberlik günü, el ele yürüme günü. İlk yağmurda fidan dikme etkinliğimiz olacak ama şu an ilk önceliğimiz yangınların söndürülmesi."

Bekir Pakdemirli ve Süleyman Soylu orman yangınlarında son durumu açıkladı

SOYLU'DAN PROVOKASYON TEPKİSİ

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hava sıcaklığı ve kuru hava dezavantajımız. Rüzgar dezavantajımız. Rüzgarın varlığı bizi çok ciddi etkiledi. Sabır gösteren ve çalışmalara katılan Muğlalı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Marmaris'te gelirken 2 yangın olduğunu gördük. İnşallah yarın akşam vatandaşlarımıza daha pozitif değerlendirmeler aktarabiliriz.

Türkiye'deki tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Burada hiç kimse siyasi ve ideolojik bir ayrılık ortaya koymadan mücadelesini devam ettiriyor. Provokasyon yok dersem yalan söylemiş olurum. Ormancıların yanına gidip 'Siz işinizi yapmıyorsunuz' demeleri beni çok üzüyor. Ama onların da üstesinden geleceğiz. İstanbul'da olup da buradaki vatandaşları telaşa sürüklemenin anlamı yok. Bunu yapmak insafsızlık ve vicdansızlık. Sanatçı, profesör, her şey olabilirsiniz ama bu provokasyonu yapamazsınız. Spekülatif ve manipülatif açıklamalar yapılmamasını rica ediyorum. Binlerce insan emek veriyor burada.

Arıcılıktan zeytinciliğe kadar tüm tarım zararları tespit ediliyor. Araç hasarları da buna dahil. 347 ev hasar görmüş durumda. Bunların 128'i ağır hasarlı veya yıkık. Şu ana kadar 20 milyon TL'lik nakdi yardım geldi. Muğla'da 28 kırsal mahallede toplam 3 bin 219 haneden 16 bin 603 kişiyi tahliye ettik."

Bekir Pakdemirli ve Süleyman Soylu orman yangınlarında son durumu açıkladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...