Tgrt Haber
23 Temmuz 2021 11:53 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Macron, Pegasus skandalı sonrası telefonunu değiştirdi

Pegasus casus yazılımı ile dinlenenler listesinde adı geçen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, telefon ve hattını değiştirdi.

Macron, Pegasus skandalı sonrası telefonunu değiştirdi
macron,,pegasus,,telekulak,

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddiaların ardından cep telefonunu ve hattını değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde, İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen "Pegasus" casus yazılımı kullanılarak dünya genelinde 50 binden fazla kişinin telefonunun hedef alındığı ortaya çıkmıştı. Fransa merkezli Le Monde gazetesi, Pegasus casus yazılımı kullanılarak Fas hükümetinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ait akıllı telefonu gözetlediğini iddia etmişti.

Macron, Pegasus yazılımı ile telefonunun dinlendiğine ilişkin iddialar henüz kanıtlanmamış olsa da tedbir olarak cep telefonunu ve hattını değiştirdi. Macron'a ait 2 Iphone, 1 Samsung ve 1 Teorem olmak üzere toplam 4 telefon bulunurken, telefonlardan hangisinin kullanımına son verildiği açıklanmadı. Macron'un telefonuna sızılıp sızılmadığını belirlemek için çalışmaların hala devam ettiği ve güvenlik protokollerinin güçlendirildiği bildirildi.

Pegasus casus yazılımı ile dünyada 10'dan fazla ülkede, 50 bin kişinin telefonlarının takip edildiği ortaya çıkmıştı. Hükümetlerin de karıştığı skandalda, işadamları, akademisyenler, aktivistler, siyasetçiler ve prenseslerin dinlendiği tespit edilmişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...