Tgrt Haber
30 Ocak 2022 12:56 - Güncelleme : 26 Mart 2022 09:16

Popüler NFT pazarından dolandırıcılık itirafı

NFT yani değiştirilemeyen token’lar geçtiğimiz yıldan bu yana en hızlı yükselişe geçen teknolojik gelişmelerinden biri. Ünlüler, spor takımları ve politikacılar NFT satışı yaparken, popüler NFT pazarından herkesi şaşırtan bir açıklama geldi.

Popüler NFT pazarından dolandırıcılık itirafı
teknoloji,nft,opensea

En büyük çevrimiçi NFT pazarlarından OpenSea, platformda binlerce NFT barındırıyor. Kripto para karşılığında alınıp satılan NFT’lerin (dijital sanat eserleri) bazıları milyonlarca dolara satılıyor. Ancak OpenSea, ücretsiz NFT üretme aracıyla basılan NFT'lerin yüzde 80'inin spam, intihal veya dolandırıcılık amaçlı olduğunu duyurdu.

OpenSea, kısa süre önce yaptığı Twitter paylaşımında ücretsiz NFT basımını sınırlama kararını geri aldığını duyurdu. Ancak şirket NFT oluşturma aracının kötü amaçla kullanıldığını tespit ettiklerini söyledi. 

NFT'LERİN YÜZDE 80'İ SAHTE

OpenSea, "Aldığımız her kararı NFT üreticilerini göz önünde bulundurarak alıyoruz… Ancak son zamanlarda ücretsiz mint özelliğinin kötüye kullanımının katlanarak arttığını gördük. Bu araçla oluşturulan öğelerin yüzde 80'inden fazlası intihal edilmiş eserler, sahte koleksiyonlar ve spamlardı." dedi. 

OpenSea’nin bu paylaşımına yanıt veren bir sanatçı, isimsiz bir NFT üreticisini, sanatını çalmak ve çevrimiçi pazarda satmakla suçladı. OpenSea’de ‘Holley’ ismini kullanan kişi hakkında, "Birisi OpenSea'de bir profil oluşturdu ve Twitter profilimden her şeyi aldı. Şimdi sanatımı NFT olarak satıyor. Bu ben değilim! Bu kişiyi şikayet etmeme yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.” şeklinde konuştu. 

Bununla birlikte, telif hakkı ihlali son yılların popüler teknolojik gelişmesi NFT’de yeni değil. Sanatçılar aylardır hırsızlık ve bilgisayar korsanlığından şikayet ediyor. Ancak tüm dünyanın gözü kulağı NFT'lerin üzerinde. Milyonlarca insan, NFT oluşturup satmanın yollarını arıyor ve bu alan üzerinde araştırmalar yapıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...