Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2022 09:39 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 09:40

Reklamlı Netflix, çok önemli bir özellikten yoksun olacak: Hem ucuz, hem de sinir bozucu

Uygun fiyatlı abonelik için geliştirilen reklamlı Netflix aboneliği, mevcut planların sahip olduğu önemli bir özellikten yoksun olacak.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
Reklamlı Netflix, çok önemli bir özellikten yoksun olacak: Hem ucuz, hem de sinir bozucu
netflix,reklamlı abonelik

Son dönemde kaybettiği abonelerle gündeme gelen Netflix, eski kitlesini yakalamak ve mevcut kullanıcılarını elden kaçırmamak için uygun fiyatlı bir abonelik üzerine çalışıyor. Önümüzdeki yılın başından itibaren devreye alınması beklenen reklamlı abonelik, daha uygun fiyatla Netflix kullanmak isteyenler için iyi bir alternatif olacak.

Reklamlı Netflix hakkında bugüne kadar çok fazla detay yoktu. Ancak Bloomberg News'in haberine göre ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Netflix'in iPhone'da gizlenen kodları, reklamlı abonelik hakkında daha fazla detayı ortaya koyuyor.

REKLAMLI NETFLIX, ÇEVRİMDIŞI İZLEMEYİ DESTEKLEMEYECEK

Netflix'in iPhone'daki kodlarına göre reklamlı abonelik, mevcut planlara kıyasla daha uygun fiyatlı olacak. Ancak Netflix, platformdaki en önemli özelliklerden birini kaldıracak. Reklamlı aboneliği alan kişiler, çevrimdışı avantajından faydalanamayacak.

Mevcut Netflix aboneliklerinde bir dizi ya da filmi cihazlara indirip daha sonradan internetsiz olarak izleyebilmek mümkün. Fakat reklamlı aboneliklerde kullanıcılar, internetsiz olarak herhangi bir içeriği izleyemeycek. Netflix, çevrimdışı izleme özelliğini kaldıracak ve belki de uygun fiyatlı abonelikte de en önemli hamlesi bu olacak.

Reklamlı Netflix, çok önemli bir özellikten yoksun olacak: Hem ucuz, hem de sinir bozucu

Reklamlı plandan bahsetmişken Netflix'in sunacağı reklamlara dair birtakım detaylar da ortaya çıktı. Buna göre aboneler, Netflix'te herhangi bir şey izlerken karşısına çıkan reklamları atlayamacak. Ayrıca reklam arasında oynatma kontrollerini sağlayamacağını da belirtmekte fayda var. Netflix, reklamı yerleştirdiği içerikte abonelerin müdahelede bulunmasını engelleyecek. Bu da, bir içerik izlerken o reklamı atlayıp, ya da ilerletemeyeceğiniz anlamına geliyor. 

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...