Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2021 19:56

Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu

Uzayda söz sahibi olmak isteyen ünlü milyarder Richard Branson, Virgin Galactic firmasının roketi ile uzaya giden ilk milyarder oldu.

Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu
Uzay,Roket,Milyarder

Richard Branson’ın kendi şirketine ait Virgin Galactic’in uzay aracı ile 100 kilometre yüksekliğe çıkmayı başardı. Branson’ı taşıyan uzay aracı yolculuğunu ardından kısa bir süre sonra Dünya’ya döndü.

Ünlü İngiliz iş adamı Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu. 70 yaşındaki Branson ve Virgin Galactic ekibinden beş kişiyi taşıyan uzay aracı, New Mexico çölü üzerinde 88 kilometre yüksekliğe ulaştı. Tarihe geçen ekip, üç dört dakika süresince sıfır yerçekimini tecrübe etti ve dünyanın eğriliğini görebildi.

Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu

17 YILLIK SIKI ÇALIŞMA

VCC Unity uzay aracı Dünya'ya inerken canlı yayın sırasında konuşan Branson, "Bizi bu kadar uzağa getiren 17 yıllık çok sıkı çalışma nedeniyle Virgin Galactic'teki tüm muhteşem ekibi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu

2004'TEN BERİ BU ANIN HAYALİNİ KURUYOR

Sir Richard'ın bu hedefine ulaşması yıllar aldı. Bu projeye 2004'te başlayan işadamı, 2007'de ilk uçuşu gerçekleştirmeyi umuyordu.  BBC'ye konuşan Sir Richard "Neden uzaya çıkmasınlar ki? Uzay sıra dışı bir yer, Evren de büyüleyici… İnsanların güzel Dünyamıza uzaktan bakıp, yeryüzüne döndükten sonra da Dünya'ya iyi bakmasını istiyorum." İfadelerini kullanmıştı.

Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu

RİCHARD BRANSON KİMDİR?

Sir Richard Charles Nicholas Branson 8 Temmuz 1950'de İngiltere’de dünyaya geldi. 1970'de postayla eve sipariş hizmeti veren bir plak şirketi kurdu. 1972'de 'Virgin Records' adında bir plak mağazaları zinciri açtı. Branson'ın Virgin markası, Virgin Atlantic havayolu şirketini kurduktan ve Virgin Records şirketini genişlettikten sonra 1980'lerde hızla büyüdü. 2004 yılında, uzay turizmi için tasarlanmış SpaceShipTwo alt yörüngesel uzay uçağıyla dikkat çeken, California'daki Mojave Hava ve Uzay Limanı'nda bulunan uzay uçuşu şirketi Virgin Galactic'i kurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...