Tgrt Haber
16 Ağustos 2022 17:25 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 17:28

Rusya, ISS'den ayrılmadan önce kendi uzay istasyonu modülünü gösterdi

2024 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacağını açıklayan Rusya, bu ayrılık öncesi kendi uzay istasyonuyla ilgili bir projenin modülünü gösterdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Rusya, ISS'den ayrılmadan önce kendi uzay istasyonu modülünü gösterdi
rusya,uzay

ABD ve Rusya, uzun yıllardır ISS'de beraber çalışıyor ve başarılı işlere imza atıyor. Ancak Rusya, kısa süre önce tüm sorumlulukları yerine getirerek Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekileceğini açıkladı.

Kendi yolunu çizeceğini açıklayan Rusya, ISS'den çekilip kendi uzay istasyonunu kuracağını duyurdu. Yapılan açıklamaların ardından Rusya devlet medyası, Ross ismini verdiği ilk uzay istasyonuyla ilgili küçük bir gösterim yaptı.

RUSYA, UZAY İSTASYONU HAKKINDA KONUŞTU

Rusya, 2001'de kendi kendini yöneten Mir isimli uzay istasyonunu hizmet dışı bırakmıştı. Uzun aradan sonra Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos, gelecekteki uzay istasyonunun bir modelini paylaştı.

Rusya, ISS'den ayrılmadan önce kendi uzay istasyonu modülünü gösterdi

Devlet kontrolündeki medyanın ROSS takma adını verdiği uzay istasyonu, dört modülden başlayıp bir hizmet platformuyla altıya genişleyen iki aşamalı bir proje olacak. Ayrıca tasarım, dönen turlarda dört kişiyi barındıracak şekilde dizayn edilecek ve iddiaya göre ISS'den daha iyi Dünya izlemesi sunulacak.

Devlet medyası, ilk aşamanın 2025 ile 2030 arasında başlayacağını söyledi. Kısaca Rusya, 2024'te ISS'den ayrıldığında direkt olarak kendi uzay istasyonu projesine geçiş yapacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...