Tgrt Haber
19 May 2022 12:40 - Güncelleme : 28 May 2022 12:41

Putin Tüm Kozlarını Oynuyor: ‘Terminatör’ Ukrayna Sınırında

Vladimir Putin, Ukrayna ile sürdürdüğü savaşta önemli bir adım attı. Rusya başkanı, savaşın seyrini değiştirecek ‘Terminatör’ lakaplı aracını Ukrayna sınırına getirdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
terminatör,terminator,putin terminator,ukrayna,rusia

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim hız kesmeden devam ediyor. Savaşta 3 ay geride kalırken, her iki tarafta tüm kozlarını sahaya sürüyor. Ukrayna, başka ülkelerden aldığı tank ve İHA’lar ile mücadelesine devam ederken, Putin de tüm kozlarını oynayarak en güçlü araçlarını sahaya sürmeye devam ediyor.

Kısa süre önce Vladimir Putin, ‘Terminatör’ lakaplı ve 5 kişilik ekip tarafından yönetilen zırhlı aracını Suriye’den Ukrayna sınırına gönderdi. Söz konusu araç dünya basınında yer alırken Rus medyası ise bunu, ‘’ Savaşta oyunu değiştirecek araç” şeklinde yorumladı.

RUSYA, TERMINATOR’U UKRAYNA’YA GÖNDERDİ

Ukrayna sınırına konuşlandırılan Terminatör, savaş alanında “Oyunu değiştirecek araç” olarak tanımlanıyor.  T-72 şasesi üzerine tasarlanan ve 2 adet 30mm otomatik top, 4 adet tanksavar füzesi, 2 adet 30mm bombaatar ile 7,62mm makineli tüfekten oluşan etkileyici bir cephanelik taşıyan bu zırhlı araç, 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Putin Tüm Kozlarını Oynuyor: ‘Terminatör’ Ukrayna Sınırında

PEK ÇOK SAVAŞTA YER ALDI

'Terminatör' araçları Suriye'de kullanılmıştı ve Şubat ayında Ukrayna sınırına taşınmıştı. Rusya'nın 'Terminatör' Ukrayna'ya konuşlandırmayı şimdiye kadar neden ertelediği ise bilinmiyor.

BMPT 'TERMİNATÖR'

  • Mürettebat: 5 adam
  • Ağırlık: 47 ton
  • Gövde uzunluğu: 6.9m
  • Genişlik: 3.8m
  • Yükseklik: 3.4m
  • Ana silah: Mühimmat ateşleyebilen iki adet 30 mm top ve dört adet tanksavar füze rampası
  • Makineli tüfek: 7.62 mm makineli tüfekler
  • El bombası fırlatıcıları: 2 x 30 mm

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...