Tgrt Haber
15 Mart 2022 14:21 - Güncelleme : 15 Mart 2022 14:54

Rusya'nın etkisi büyük: Tesla elektrikli araçların fiyatlarına zam yaptı

Dünyanın önde gelen otomobil şirketlerinden Tesla, son aylarda elektrikli araçlara üst üste ikinci kez zam yaptı. Elon Musk'ın şirketi tarafından yapılan zam tepki alırken, tüm bu olayların Rusya'nın da etkisinden kaynaklandığı dikkatlerden kaçmadı.

Rusya'nın etkisi büyük: Tesla elektrikli araçların fiyatlarına zam yaptı


Elon Musk’a ait Tesla şirketi, piyasada bulunan elektrikli arabalarıyla dünya markalarından biri. Oldukça pahalı fiyatlarıyla erişilmesi zor araçlar, bir ay içerisinde üst üste iki kez zam aldı. Tesla, özellikle Rusya işgali ile beraber araçlarına yeni bir zam uyguladı.

Geçtiğimiz hafta bazı uzun menzilli otomobillerin fiyatını artıran Tesla, çok kısa bir süre içerisinde araçlarına ikinci kez zam getirdi. Daha önce 1.000 dolarlık zam yapan şirket, ikinci zammında fiyatı daha çok yükselterek bunu 2.000 dolara kadar çıkardı.

TESLA’DAN TEPKİ ÇEKEN ZAM

Rusya'nın etkisi büyük: Tesla elektrikli araçların fiyatlarına zam yaptı

Yakında Türkiye pazarında da faaliyetlerine başlayacak Tesla, yaptığı zamlarla kullanıcılar tarafından da tepki aldı. Musk’ın hangi nedenlerden dolayı zam yaptığı resmi olarak açıklanmadı. Ancak şirket CEO’su ElonMusk bunu, "hammadde ve lojistikte son zamanlarda önemli bir enflasyon baskısı" olduğu sonucuna bağladı. Musk her ne kadar konuyla ilgili ayrıntıya girmese de kaynaklar, bunun Rusya’nın ihraç ettiği hammadde kıtlığına ilişkin olduğunu belirtti. 

Yeni fiyatlara gelecek olursak Tesla, temel Model 3 için başlangıç fiyatı artık 46.990 dolar olarak belirledi. Öte yandan serinin diğer iki modelinin de fiyatlarında ciddi artış görüldü. İşte Tesla’nın zam sonrası yeni fiyatları:

TESLA MODEL 3

  • Rear-Wheel-Drive: 46.990 Dolar
  • Long Range AWD: 54.490 Dolar
  • Performance versiyonu: 61.990 Dolar

TESLA MODEL S

  • Long Range AWD: 99.990 Dolar
  • Plaid: 135.990 Dolar

TESLA MODEL X

  • AWD: 114.990 Dolar
  • Plaid:  138.990 Dolar

TESLA MODEL Y

  • Performance: 67.990 Dolar
  • Long Range: 62.990 Dolar

 

Son zamanlarda yaptığı zamlarla dikkat çeken Tesla’nın, Türkiye pazarına hangi model ve ne kadarlık fiyat politikası ile gireceği kafalardaki soruları artırdı. Zira araçların fiyatı bu şekilde artmaya devam ederse, Türk kullanıcıların ilerleyen dönemde Tesla model otomobillere erişmesi oldukça zorlaşacaktır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...