Tgrt Haber
24 May 2022 13:40 - Güncelleme : 24 May 2022 13:47

Samsung’dan 356 milyar dolarlık dev yatırım: Gelecek planları açıklandı

Teknoloji devi Samsung, 356 milyar dolarlık yatırımıyla gelecek planlarını açıkladı. İşte Koreli üreticinin hedefleri…

Samsung’dan 356 milyar dolarlık dev yatırım: Gelecek planları açıklandı
Samsung,samsung chip,galaxy s23

 

Akıllı telefon, işlemci ekran ve daha birçok bileşin üreten Samsung, geleceğe yatırımlarına devam ediyor. Güney Koreli üretici, yarı iletkenler, biyofarmasötik, yapay zeka ve yeni nesil teknolojilerdeki büyümeyi hızlandırmak için gelecek 5 yıl içinde 450 trilyon won (356 milyar dolar) yatırım yapacağını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2026'ya kadar olan yatırımların, şirketin çip sektörü gibi stratejik alanlarda uzun vadeli büyüme sağlamasına yardımcı olacağı belirtildi.

ÇİP SEKTÖRÜNE DEV YATIRIM

Açıklamada, biyoteknolojinin Covid-19 salgınından sonra bir ulusal güvenlik endüstrisine dönüştüğü, bu sektörün az sayıda gelişmiş ülke ve büyük ilaç şirketleri tarafından yönetildiği bildirildi.

Yerel çip ve biyoteknoloji tedarik zincirlerinin güvenliğinin stratejik öneme sahip olduğu, bunların Güney Kore'nin ekonomik güvenliği için önemli olacağı belirtilen açıklamada, "Ekonomik güvenlik açısından Kore'de bir yarı iletken/biyotedarik zincirine sahip olmak, GSYH rakamlarının ötesinde stratejik bir öneme sahiptir." İfadeleri kullanıldı.

Samsung’dan 356 milyar dolarlık dev yatırım: Gelecek planları açıklandı

Dünyanın en büyük çip üreticisi Samsung Electronics, söz konusu yatırımların yüzde 80'inin Güney Kore'de yapılacağını, ayrıca 1 milyondan fazla istihdam oluşturulacağını da kaydetti.

GALAXY S23 KAMERA ÖZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Samsung, kısa süre önce önümüzdeki 5 yıllık planını açıkladı. Bunun yanı sıra şirketin hala yeni amiral gemisi telefonları üzerine çalıştığını da belirtelim. Galaxy S23 için çalışmalarını sürdüren üretici, önümüzdeki yılın şubat ya da mart aylarında bu cihazları tanıtacak. 200 Megapiksel kamera ile gelmesi beklenen Galaxy S23 serisinin, kamera tarafında bir ilke imza atması bekleniyor. 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...