Tgrt Haber
10 Haziran 2022 13:53 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 14:07

Samsung'dan yapılmayacak hata: Yanlışlıkla iPhone resmi kullandı

Samsung, bir hizmetini tanıttığı afişte yanlışlıkla rakibinin telefonunu paylaştı. Koreli üretici, hatasının farkına varınca hemen düzeltme yaptı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Android Authority
Samsung'dan yapılmayacak hata: Yanlışlıkla iPhone resmi kullandı
akıllı telefon,teknoloji,samsung

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bulunduğu pazarların çoğunda hiç şüphesiz lider durumda. Şirket, milyonlarca ürün satıyor ve her geçen gün ürün gamını da artırmaya devam ediyor. Ancak teknoloji devi olmak, bazen hata yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Zira Samsung, son hatasıyla yine gündeme düştü.

Samsung, Members uygulamasına bir tanıtım afişi yayınlarken asla yapmaması gereken bir hataya düştü. Şirkete olumsuz anlamda yansıyan bu hata, daha öncede birkaç kez yaşanmıştı. Birkaç sene önce firma, Twitter hesabından yaptığı paylaşımı iPhone üzerinden yapmıştı. Şimdi de benzer bir senorya ortaya çıktı.

SAMSUNG, REKLAM AFİŞİNDE IPHONE KULLANDI

Kısa süre önce Güney Koreli kullanıcılara Samsung Members üzerinden bir reklam afişi gönderen Samsung, reklamda kullanılan cihaz seçiminde yapılmaması gereken bir hata yaptı. Öyle ki piyasanın en çok akıllı telefon satan üreticilerinden Samsung, reklam posterinde ezeli rakibinin telefonunu kullandı.

Samsung'dan yapılmayacak hata: Yanlışlıkla iPhone resmi kullandı

Reklam posterinde Samsung, temalarla ilgili bir gönderiyi kullanıcılarına yolladı. Ancak bu tanıtım afişindeki görselde iPhone kullanıldı. Hatayı hemen fark eden Samsung yetkilileri, düzenlemeler yaparak kendilerine ait bir telefonu koyarak reklamı yeniden yayımladı.

Söz konusu reklam afişindeki cihazlarda iPhone ya da Apple ibaresi yer almıyor. Ancak Apple'ın son üç yıldır piyasaya sürdüğü tasarımlara baktığımızda, kullanılan cihazların iPhone'u temsil ettiğini açıkça görmek mümkün. Öyle ki, Koreli üreticinin geçmişinde de benzer olaylar yaşanmıştı. Yine Samsung Twitter hesabından yapılan bir paylaşımın, iPhone'dan yapılması epey tepki toplamıştı. Son olarak yaşanan olayı da göz önüne aldığımızda, Samsung'un hala bu konuda dikkatsiz olması, kullanıcıların tepkisini çekti.

 

Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...