Tgrt Haber
09 May 2022 14:11 - Güncelleme : 09 May 2022 14:12

Samsung'un, Galaxy S23 İçin 200 Megapiksel Kamera Geliştirdiği Ortaya Çıktı

Samsung'un gelecek yıl piyasaya süreceği Galaxy S23 için ilk detaylar paylaşıldı. Son çıkan haberlere göre Koreli üretici, amiral gemisi modelinde 200 Megapiksel kamera kullanacak.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Businesskorea
Samsung'un, Galaxy S23 İçin 200 Megapiksel Kamera Geliştirdiği Ortaya Çıktı

Akıllı telefon üreticileri, yeni nesil telefonları için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çoğu marka, 2023'ün ilk aylarında amiral gemisi modellerini sergilirken, bunlardan biri de Samsung olacak. Her yıl Şubat-Mart aylarında lansman düzenleyen üretici, aksilik olmaz ise gelecek yılda aynı zaman diliminde lansman düzenleyecek.

Bu yıl Galaxy S22 serisiyle karşımıza çıkan üretici, önümüzdeki yıl ise Galaxy S23 ailesiyle karşımıza çıkacak. Üst düzey premium özelliklerle gelmesi beklenen S23 ailesinin, kamera tarafında da bir ilke imza atacağı söyleniyor. Halihazırda piyasadaki telefonlarında güçlü lenslere yer veren Samsung, S23 ailesinde çıtayı arşa çıkaracak.

200 MEGAPİKSEL KAMERA GELİYOR

Kore basınında çıkan haberlere göre Samsung, kamerada devrim yapacak 200 Megapiksel sensör geliştirmeye başladı. 

Bilmeyenler için Samsung, akıllı telefon üretmesi dışında aynı zamanda kamera, ekran ve işlemci gibi bileşenleri de üretiyor. Dolayısıyla hazırlığı yapılan 200 Megapiksel kamera sensörü, diğer markalar tarafından da Samsung'tan temin edilebilir.

Samsung'un, Galaxy S23 İçin 200 Megapiksel Kamera Geliştirdiği Ortaya Çıktı

Businesskorea'nın haberine göre Samsung Electronics ile Samsung Electro-Mechanics, kamera geliştirmesinin son aşamasına girdi. 

Samsung'un bünyesi altındaki Samsung Electro-Mechanics ile beraber geliştirilen kameranın yol haritası paylaşıldı. Paylaşılan yol haritasında, şirketin devrim yapacak 200 Megapiksel kamera geliştirdiği ortaya çıktı.

GALAXY S23 İLE GELECEK

Samsung'un geliştirdiği 200 Megapiksellik kamera sensörü, iddialara göre iilk olarak  Galaxy S23 Ultra modeliyle karşımıza çıkacak. Ancak Samsung'un bunu; Galaxy S23 ve S23 Plus modellerinde kullanıp kullanmayacağı ise henüz bilinmiyor. Bu, tamamen şirketin kararına kalmış bir şey.

Samsung'un, Galaxy S23 İçin 200 Megapiksel Kamera Geliştirdiği Ortaya Çıktı

EN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK 108 MEGAPİKSEL

Şu anda piyasada bulunan en yüksek çözünürlüklü kamera, Samsung tarafından geliştirilen 108 Megapiksel çözünürlükteki kameradır.

Koreli üreticinin en son modeli Galaxy S22 Ultra'da bulunan sensör, daha önce Galaxy S20 ve S21 serisinde de kullanıldı. Ancak bir sonraki amiral gemisiyle beraber 200 Megapiksel kameralı telefonları görmek mümkün olacak. 

Kaynak: Businesskorea
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...