Tgrt Haber
02 Aralık 2020 14:11

Şaşırtan sonuç: Bilgisayar oyunu oynayanlar daha sağlıklı

Bilgisayar oyunu oynayanlar sürekli oturan, devamlı abur cubur atıştıran ve arka arkaya şekerli içecekler içen kişiler olarak bilinir.

Şaşırtan sonuç: Bilgisayar oyunu oynayanlar daha sağlıklı
oyun,

Yeni bir araştırma bunun tam tersinin doğru olduğunu ortaya koydu. Avustralya’da Queensland Teknoloji Üniversitesi tarafından 65 ülkede 1.400 kişi üzerinde yapılan araştırmada, e-oyuncular genel ortalamadan yüzde 21 daha sağlıklı kiloda çıktı. Bunların aynı zamanda daha az sigara içtiği, daha az alkol tükettikleri ve ortalamadan daha hareketli oldukları belirlendi. Genelde ortalama insana göre daha sağlıklı kiloda olsalar da bilgisayar oynayanlarda hastalık derecesinde obez olma ihtimali ise yüzde 4,03 daha fazla çıktı. Araştırmaya liderlik eden Michael Trotter, “Bulgular, bilgisayar oynayanların obez olduğuna dair kafalardaki yaygın kanaatin doğru olmadığını gösteriyor. Bunda, daha fazla egzersiz ve fiziksel aktivite yapmaları önemli etken” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...