Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2022 16:40 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 16:40

Savunma Sanayii Başkanı Duyurdu: TUSAŞ ANKA VE ŞİMŞEK’ten Bir İlk!

Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden TUSAŞ, geliştirdiği ANKA VE ŞİMŞEK İHA’lar ile bir ilki başardı. Gelişmeler, SSB İsmail Demir tarafından duyuruldu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Savunma Sanayii Başkanı Duyurdu: TUSAŞ ANKA VE ŞİMŞEK’ten Bir İlk!
iha,savunma sanayi,teknoloji

Savunma Sanayii’de önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Baykar Teknoloji önemli işlere imza atarken, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii şirketi (TUSAŞ) da önemli işler yapıyor. Özellikle ANKA ile ön plana çıkan TUSAŞ, ŞİMŞEK İHA’sı ile önemli bir ilke imza attı.

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA ve ŞİMŞEK İnsansız Hava Araçları (İHA), Türkiye’de bir ilki başardı. ANKA’dan atılan ŞİMŞEK İHA, güvenli şekilde geri alınarak tekrar istenilen bölgeye bırakıldı.

ANKA VE ŞİMŞEK’TEN BİR İLK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ŞİMŞEK Hedef İHA’sını farklı görevlere uygun şekilde yapılandırmaya devam ediyor. Daha önce ŞİMŞEK’i GPS güdümlü bir füze haline getiren TUSAŞ, şimdi de farklı faydalı yükleri taşıyan ve platformdan atılabilen bir ŞİMŞEK geliştirdi.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1537746963759828993

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr. İsmail DEMİR, “Yenilikçi teknolojiler alanında durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Sayılı ülke tarafından çalışılan hareketli platformdan başka bir hareketli platform bırakılması, kontrol edilmesi ve güvenli şekilde geri alınması ülkemizde başarıyla gerçekleştirildi.

ANKA İHA’ya entegre edilen ve farklı faydalı yükleri taşıma kabiliyetli ŞİMŞEK dronumuz istenilen bölgeye bir çok kez başarıyla bırakıldı. İHA platform geliştirmesi yanında İHA üzeri kabiliyetlerin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...