Tgrt Haber
22 Eylül 2021 14:36

Selçuk Bayraktar: En iyisini yapmamamız için hiçbir sebep yok!

TEKNOFEST'te düzenlenen Uluslararası Girişim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada gençlere seslenen Selçuk Bayraktar, milli ve özgün olmanın önemine değindi.

Selçuk Bayraktar: En iyisini yapmamamız için hiçbir sebep yok!
teknofest,selçuk bayraktar

TEKNOFEST’te gerçekleştirilen Uluslararası Girişim Zirvesi’nde konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Milli ve özgün olursak bunun yanında etik ve ahlaka riayet edersek geleceğin trendlerine de odaklanmışsak dünyanın en iyisini yapmamamız için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullandı.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in 2. gününde Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi düzenleniyor. Zirvede konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İnsansız hava araçlarının serüvenini anlattı. Selçuk Bayraktar, şöyle konuştu:

"Biz burada yola çıkarken, Türkiye’de biz bunları ancak dışarıdan alabiliriz diyen bir anlayış mevcuttu. Savunma Sanayiini düşünecek olursak büyük ölçekte, neredeyse yüzde 85 üzerinde yurt dışına bağımlılık söz konusuydu. Nasıl yola çıktık; ne yaparsak yapalım fikri hakları ve tasarımı bize ait olsun, özgün olsun. En iyi eser olmayabilir ama en azından kendimize güvenmemiz açısından, ilk gün belki en iyi eseri geliştirmesek de kendimize has bir eseri geliştirmiş olacağımızdan bu var olan özgüven problemini yüksek teknolojideki anlayışıyla yola çıktık."

"SİSTEM SİZİ YANLIŞA ZORLASA DA..."

"Buradaki genç arkadaşlarıma bunu tavsiye etmek istiyorum. Daha yolun başında olan girişimleri açısından ne yaparsanız yapın; sistem sizi yanlış yollara zorlasa da asla hak bildiğiniz yoldan, etikten ve ahlaktan ayrılmayın. Alnınız açık, başınız dik, sonuna kadar mücadele edin. Dünyada yeni dönüşümlerin geldiği, yeni paradigmaların geldiği dönemleri yaşıyoruz. Ben bunu sörf dalgalarına benzetiyorum. Dalga doğarken ön tarafta kaldığınızda hep bu avantajınıza oluyor. Bizim insansız hava araçlarındaki hikayemiz de biraz böyle. Bugünün bitmiş yarışlarına değil, geleceğin trendlerine odaklanmanızı tavsiye ediyorum. İlk günden itibaren dahi dedik ki: Milli ve özgün olursak bunun yanında etik ve ahlaka riayet edersek, geleceğin trendlerine de odaklanmışsak dünyanın en iyisini yapmamamız için hiçbir sebep yok. Buna hep inandık ve o şekilde çalıştık"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...