Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2022 13:29 - Güncelleme : 11 Temmuz 2022 14:40

Selçuk Bayraktar, İngiliz gazetesinin manşetinde: 'Kimse Türkiye'nin bunu başaracağına inanmamıştı'

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, İngiliz The Telegraph gazetesine konuştu. Bayraktar TB2 SİHA ve İHA’ları anlatan Selçuk Bayraktar, “Kimse Türkiye’nin bunu başaracağına inanmamıştı” dedi. Bayraktar, Ukrayna’ya hibe edilen SİHA’larla ilgili de konuştu.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Telegraph
Selçuk Bayraktar, İngiliz gazetesinin manşetinde: 'Kimse Türkiye'nin bunu başaracağına inanmamıştı'
selçuk bayraktar,bayraktar tb2,savunma sanayi

Ukrayna ordusuna Rus kuvvetleri karşısında en önemli zaferlerden bazılarını kazandıran Bayraktar TB2 insansız hava araçları, İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Telegraph’ın manşetinde yer aldı. Selçuk Bayraktar ile röportaj yapan gazete, TB2 dronların başarısını vurguladı. Gazetenin Rusya muhabiri Natalya Vasilyeva, Baykar’ın tesisini ziyaret ederek TB2’nin hikayesini Selçuk Bayraktar’ın ağzından kaleme aldı.

Telegraph, “Kebap? Evet. Uçak? Hayır. Türkiye'nin Ukrayna'nın savaş mücadelesini destekleyen insansız hava araçları yapacağını kim düşünebilirdi?” şeklinde dikkat çeken bir başlığa imza atıyor. Bu ifadenin sebebi ise, yurtdışında Türkiye denilince insanların aklına kebap gibi Türk yemeklerinin gelmesi. Ancak Türkiye artık kebaptan çok Bayraktar SİHA ile anılıyor.

‘TB2’LER SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRİYOR’

Haber, “İstanbul'un bir banliyösünde sıkı şekilde korunan bir fabrikada işçiler Bayraktar TB2 insansız hava aracının göbeğine parçalar takıyor” cümlesi ile başlıyor. Ardından TB2’lerin Ukrayna ordusu tarafından kullanılması ve savaşın kritik aşamalarında ülkeye önemli katkılar sunduğu belirtiliyor.

Selçuk Bayraktar, İngiliz gazetesinin manşetinde: 'Kimse Türkiye'nin bunu başaracağına inanmamıştı'

(Fotoğraf: Yasin Akgül/Telegraph)

Ardından 2007 yılında Baykar’ın teknolojiden sorumlu başkanı olan Selçuk Bayraktar ile söyleşi başlıyor. Bayraktar, “O dönemde böyle dünya markası olacak bir teknoloji şirketinin Türkiye'den çıkacağını kimse düşünmemişti” diyerek şirketin bir dünya markası olduğunu vurguluyor.

KARABAĞ ZAFERİNDE DE KİLİT ROL OYNADI

İnsansız hava aracı üretmenin kâr olmadığını söyleyen Selçuk Bayraktar, ‘Ulusumuzu bağımsız ve güçlü kılmak için, Türkiye için yüksek teknolojili havacılığı geliştirmek amacıyla’ ürettiklerini belirtiyor. Devamında ise Selçuk Bayraktar şu şekilde konuşuyor: “Rusya son derece gelişmiş sistemlere, hava savunma ve elektronik harp sistemlerine sahip. TB2'lerin bu savunma sistemlerini ortadan kaldırması paradigma değiştirici."

Selçuk Bayraktar, TB2 SİHA’larının Azerbaycan'ın Karabağ zaferinde de kilit rol oynadığını vurguladı. 
Ukrayna’ya dönecek olursak, dört lazer güdümlü bomba taşıyan TB2, Rus tanklarını, zırhlı araçlarını ve roketatarları vurduğu için ‘oyun değiştirici’ olarak gösterildi.

Kaynak: The Telegraph
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...