Tgrt Haber
21 Eylül 2021 16:27

Selçuk Bayraktar TGRT Haber'e konuştu: Dünyada bir ilki yaşadık

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festivale beklenilenden daha fazla ilgi olduğunu söyleyerek “Atılan tohumlar yeşermeye ve kendini göstermeye başladı. Ayrıca bugün dünyada bir ilki yaşandı” dedi.

Selçuk Bayraktar TGRT Haber'e konuştu: Dünyada bir ilki yaşadık
TEKNOFEST

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan ve herkesin heyecanla beklediği TEKNOFEST başladı. Dördüncüsü gerçekleştirilen festivale katılan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TGRT Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Bayraktar, toplumda TEKNOFEST’e karşı beklenilenden daha fazla ilgi olduğunu söyledi. 2019 TEKNOFEST rekorundan sonra daha donanımlı ve keyifli bir festival yaşadıklarını belirten Bayraktar, “Sadece bu sabah 40 bin ziyaretçi vardı. TEKNOFEST, bir mevsim gibi gelip geçiyor ve bizde derin hatıralar bırakıyor. Sonraki her yıl kendini tekrar ediyor. 200 binden fazla gencimiz başvurdu, Türkiye’yi kuşattık. Bu, milletimizin bu işe ne kadar sahip çıktığının bir göstergesi. 2019’da 1 milyon 720 bin ziyaretçi geldi. Açık ara dünya rekoru kırıldı. Bunun 10’da 1’i bile olmaz diye düşündük. TEKNOFEST, kimyasal bir reaksiyon yapıyor, bir fırtına gibi esiyor ve coşturuyor” dedi. 

DÜNYADA BİR İLK YAŞANDI

TEKNOFEST ile dünyada bir ilk yaşandığını belirten Bayraktar, “İlk kez insansız hava araçları ile hava araçları birlikte gösteri yaptılar. Bunların en önemli özelliği araçların büyük bir bölümünün Türk mühendisleri tarafından yapılması ve mili ve özgün bir tasarıma sahip olması. Bayraktar TB 2, İHA'mız, Hürkuş, Gökbey helikopteri, Akıncı İnsansız Hava Aracı aynı karedeydi.  Aynı karede Türkiye’nin üretimi olan 5 araç gösteri yaptı. İlk kez halka açık gösteri yaptılar. Hepsinin aynı karede olması bizleri gururlandırdı” dedi. 

Selçuk Bayraktar TGRT Haber'e konuştu: Dünyada bir ilki yaşadık

20 YIL ÖNCE CEVABIMIZ BAŞKA OLURDU

4 yıldır TEKNOFEST’i düzenlediklerinin altını çizen Bayraktar, festivalin kalbinin yarışmalar olduğunu söyledi. “20 yıl önce bu festivali kim yapardı sorusuna yabancılar cevabını verirdik”  diyen Bayraktar, sadece sanayi alanında değil sivil alanda da eserlerin olmasını istediklerini belirtti. TEKNOFEST’i bir teknoloji ekosistemi olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Bayraktar, “Atılan tohumlar yeşermeye ve kendini göstermeye başladı. Bu bizim için en büyük gururdur” ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...