Tgrt Haber
17 Aralık 2021 13:14

Sırt çantasında taşınabilen şişme scooter koltuğa dönüştürüldü

Geleceğin ulaşım araçları arasında gösterilen elektrikli scooter’ların benzersiz modelleri geliştiriliyor. Otomobillere kıyasla daha çevreci bu araçlar, aynı zamanda büyük bir pratiklik sağlıyor. Tokyo'daki araştırmacılar ise, sırt çantasında taşınabilen scooter geliştirdi.

Sırt çantasında taşınabilen şişme scooter koltuğa dönüştürüldü
teknoloji,elektrikli scooter,scooter,elektrikli araçlar,poimo scooter,japonya,tokyo üniversitesi

Japonya’nın en önemli akademik kurumlarından Tokyo Üniversitesindeki araştırmacılar, ilginç bir scooter geliştirdi. Tokyo Üniversitesi mühendisleri, daha önce tanıttıkları şişme scooter’ın yeni bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

Reuters’ın haberine göre, 2020 yılında geliştirilen şişme scooter’ın yeni versiyonunda araç koltuğa dönüştürülüyor. Bu taşınabilir şişme elektrikli aracın toplu taşımanın olmadığı bölgelerde ulaşımı kolaylaştırması bekleniyor. 

90 DAKİKA YOLCULUK YAPABİLİYOR

'Poimo' isimli scooter, bir dakikadan biraz fazla bir sürede şişirilebiliyor. Araç, daha çok kısa mesafeli yolculuklar için tasarlandı. Saatte 15 kilometre hıza ulaşabilen araç, tam şarj ile 90 dakika kesintisiz yolculuk sunuyor. 

Sırt çantasında taşınabilen şişme scooter koltuğa dönüştürüldü

Araştırma ekibi, Poimo scooter’ın yumuşak robot teknolojisi ile geliştirildiğini açıkladı. Özellikle Japonya'da bu araç ilgiyle karşılandı. Japonya medyası, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da aracın ayrıntılarını paylaştı. 

Sırt çantasında taşınabilen şişme scooter koltuğa dönüştürüldü

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar, fosil yakıtla çalışan araçların kısıtlanmasını talep ediyor. Hatta 2050 yılından sonra BM üye ülkelerinde fosil yakıtlı araçların yasaklanması bekleniyor. Bu nedenle, otomobil şirketleri elektrikli araç üretimini hızlandırdı. Ayrıca şirketler scooter ve ATV (arazi aracı) gibi çeşitli kolay ulaşım sağlayan elektrikli araçlar da geliştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...