Tgrt Haber
31 Ocak 2014 13:42

Snapchat'i hacklediler

Sosyal paylaşım siteleri hayatımıza renk katarken bazende bazı dezavantajlar sağlıyor. Bu dezavantjların başaında ise bu sitelerin hacklenmesi...

Snapchat'i hacklediler
sosyal paylaşım siteleri, snapchat, hacklediler, hack, hacker,

Milyonlarca telefon numarasını hacker'lar yüzünden internete sızdıran Snapchat bu kez de 16 yaşındaki bir hacker'la baş edemiyor. Haftalar önce popüler fotoğraf paylaşma uygulaması Snapchat hack’lenmiş ve yaklaşık 4.6 milyon telefon bilgisi internette yayınlanmıştı. Bunun üzerine güvenlik sistemini elden geçiren şirket yetkilileri ise bu sayede hack saldırılarından kurtulabileceğini düşündü. Ancak işler pek de Snapchat’in beklediği gibi olmadı. Henüz 16 yaşında olan lise ikinci sınıf öğrencisi Graham Smith, Snapchat’in hala güvenli olmadığını göstermek için uygulamada yeni bir açık buldu ve şirketin üst düzey yöneticilerinden Bobby Murphy’nin telefon numarasına ulaştı. Bu numaraya açığını bulduğuna dair mesaj atan genç hacker’ın bu girişiminin ardından ise Snapchat bir kez daha güvenlik sistemini gözden geçirdi ve güvenlik açıklarını kapatmaya çalıştı.
Bloomberg TV’ye konuşan Smith, tüm bu önlemlerin hiçbir işe yaramadığını, Murphy’nin telefonun numarasını aldıktan sonra şirketin açıkları kapattığını, ancak uygulamayı hack’lemenin hala mümkün olduğunu söyledi. Yeni güvenlik çözümünün sadece şirketin uygulamasını hack’lemek için harcayacağı vakti uzatabileceğini dile getiren Smith, bu işi hobi olarak yaptığını, herhangi bir çıkarının bulunmadığını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...