Tgrt Haber
20 May 2022 15:40 - Güncelleme : 20 May 2022 15:47

Qualcomm, Snapdragon 8 Plus Gen 1 ve Snapdragon 7 Gen 1 İşlemcilerini Tanıttı

Çip üreticisi Qualcomm, amiral gemisi ve orta sınıf telefonlara güç verecek Snapdragon 8 Plus Gen 1 ile Snapdragon 7 Gen 1 işlemcisini tanıttı. İşte özellikleri...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Qualcomm
Qualcomm, Snapdragon 8 Plus Gen 1 ve Snapdragon 7 Gen 1 İşlemcilerini Tanıttı
snapdragon 8 plus gen 1,snapdragon,snapdragon 8 plus,qualcomm,android

Android telefonlar için işlemci üreten Qualcomm, en güçlü yonga setinin lansmanını kısa süre önce gerçekleştirdi. Özellikle son zamanlarda piyasaya sürdüğü iddialı işlemcileriyle dikkatleri üzerine çeken şirket, Snapdragon 8 Plus Gen 1 ile bir kez daha piyasada ses getirmeye hazırlanıyor.

ABD merkezli çip üreticisi, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin halefi Snadragon 8 Plus Gen 1'i duyurdu. 8. Nesil işlemciye kıyasla yüzde 10 daha hızlı olduğu belirtilen yonga seti, verimlilik konusunda da oldukça iddialı.

SNAPDRAGON 8 PLUS GEN 1 ÖZELLİKLERİ

Önceki nesle kıyasla Snapdragon 8 Plus Gen 1, gelişmiş bir Cortex-X2 performans çekirdeğine sahip. Saatte 3.2GHz çalışma hızına sahip işlemci, 8 Gen 1'e kıyasla yüzde 10 daha hızlı ve yüzde 30 da daha fazla verimlilik sunuyor. Sadece bu kadarıyla da sınırlı kalmıyor. 

Qualcomm'un yeni yonga seti performansın yanı sıra, pek çok teknolojiyi de beraberinde getiriyor. Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyi kullanacak cihazlar; 8KHDR video, Snapdragon Sight, Snapdragon Elite Gaming aracılığıyla gelişmişoyun,Snapdragon Sound desteği, 7. nesil AI Engine ve gelişmiş 5G ve Wi-Fi 6/6E desteğine sahip olacak. Bunların dışında amiral gemisi cihazlara güç verecek bu yonga seti, 5G teknolojisini de sahip olacak.

Qualcomm, Snapdragon 8 Plus Gen 1 ve Snapdragon 7 Gen 1 İşlemcilerini Tanıttı

Bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak amiral gemisi ve oyuncu telefonların, Snapdragon 8 Gen 1 Plus yonga setinden güç alması bekleniyor. Bunu kullanacak şirketler ise; ASUS ROG, Black Shark, HONOR, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia,OnePlus, OPPO, Realme, RedMagic, Redmi,Vivo, Xiaomi, ZTE'den oluşacak. Bu şirketler, bir sonraki amiral gemisi telefonlarında Qualcomm'un yeni yonga setini kullanacak.

ORTA SEGMENT İÇİN SNAPDRAGON 7 GEN 1 DUYURULDU

Qualcomm, amiral gemisine ek olarak orta-üst modellere güç verecek Snapdragon 7 Gen 1 işlemcisini de duyurdu. Uygun fiyatlı telefonlarda üst düzeye yakın performans sunması beklenen işlemci bunu; "Adreno Frame Motion Engine" gibi yeni teknolojileriyle gerçekleştirecek. 

Qualcomm, Snapdragon 8 Plus Gen 1 ve Snapdragon 7 Gen 1 İşlemcilerini Tanıttı

Qualcomm'un açıklamalarına göre Snapdragon 7 Gen 1, içerisinde barındırdığı 7. Nesil yapay zeka teknolojisiyle önceki nesle kıyasla yüzde 30 daha iyi bir yapay zeka işleme gücüne sahip. Bunun yanı sıra işlemci, Snapdragon X62 modem ile daha hızlı 5G bağlantısı ve gelişmiş Wi-Fi 6/6E'yi de destekliyor. 

200 MEGAPİKSELE KADAR KAMERA DESTEĞİ

Snapdragon 7 Gen 1, 200 Megapiksele kadar görüntü sensörlerini de destekleyecek. Şu anda bu kameraya sahip bir üretici bulunmuyor. Ancak Samsung'ın 200 Megapiksel kamera geliştirdiği haberleri ortada dolaşıyor. Dolayısıyla yakın zamanda piyasaya çıkması beklenen 200 Megapiksel kamera sensörleri, Snapdragon 7 Gen 1 işlemciyi kullanan cihazlarda da yer alabilir. Ayrıca bu 4K HDR video desteğinin olduğunu da belirtmekte fayda var.

 

Kaynak: Qualcomm
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...